Palaz hakkındaki "bilişim sisteminin işleyişini bozma" davası

- Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı, BİLGEM Başkanı Palaz ve eski TÜBİTAK Başkanlık Bilişim Müdürü Dursun hakkındaki davanın görülmesine devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Palaz hakkındaki "bilişim sisteminin işleyişini bozma" davası

ANKARA (AA) - Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı, BİLGEM Başkanı Hasan Palaz ve eski TÜBİTAK Başkanlık Bilişim Müdürü Bünyamin Dursun hakkında "bilişim sisteminin işleyişini engelleme veya bozma" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 37. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklardan Dursun ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak beyanı alınan Emre Gazioğlu, TÜBİTAK Bilgi İşlem Daire Başkanlığında veri tabanı yöneticiliği yaptığını ve bilgisayar mühendisi olduğunu bildirdi.

İddianamede bahsedilen insan kaynakları yönetimine ilişkin birimle ilgili fazla bilgiye sahip olmadığını belirten Gazioğlu, şunları kaydetti:

"Kuruma bağlı birimlerin verileri ayrı ayrı yerlerde toplanıyordu. Bunun raporlama için tek bir kaynakta toplanması istendi yönetim tarafından. Tarihi net olarak hatırlamıyorum. Amaç raporlamaktı. 17 Ocak 2014'te Bünyamin Bey, sözlü talimatıyla veri tabanının kapatılmasını talep etti. Gerekli yedeklerini alarak veri tabanını o tarihte kapattım. Kendisi bana bir gerekçe söylemedi. Daha sonra Bünyamin Dursun'a mail ile bildirdim. Bünyamin Dursun da Mücahit Bey'e mail attı. Benim de vakıf olacağım şekilde, 'Boşalan bu makinenin diskinin çıkartılarak boşuna enerji sarfiyatı yapmaması için kapatılması' şeklinde mail attı."

Yaptığı işlemin teknik olarak veri kaybına yol açmadığını savunan Gazioğlu, insan kaynakları raporlama sisteminin uygulanabilirlik boyutunu bilmediğini, teknik eleman olduğunu anlattı.

Mahkeme, Mesut Erol'un tanık olarak dinlenmesi ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından istenen bazı evrakların beklenmesine karar verdi.

Ayrıca mahkeme, bazı eksiklerin giderilmesini de isteyerek duruşmayı erteledi.

Yorumlar