Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi'nden AA’ya dayanışma ziyareti

- Büyükelçi Mahmud'a FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin bilgiler aktarıldı

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi'nden AA’ya dayanışma ziyareti

ANKARA (AA) - Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud, Anadolu Ajansına (AA) FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle "dayanışma ziyareti"nde bulundu.

Büyükelçi Mahmud, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ve Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Faruk Tokat ile bir araya geldi.

Görüşmede Mahmud'a, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler aktarıldı.

Mahmud, AA tarafından hazırlanan ve darbe girişiminin detaylı şekilde anlatıldığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" adlı kitabına ilişkin, "Herkes için tarihi öneme sahip bir kaynak." değerlendirmesinde bulundu.

AA'nın Pakistan'da artan haber çalışmaları ve genişleyen haber ağına değinen Mahmud, bu konudaki memnuniyetini dile getirdi. Görüşmede Mahmud'a, AA'nın Pakistan'daki varlığının artırılması konusunda çalışmalar yapıldığı ve bölgede haber ağını güçlendirmek için gayret gösterdiği anlatıldı. Mahmud, AA'nın Pakistan'da özellikle haber yayını ve iletimi konusunda önemli rol oynadığını söyledi.

AA foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı Pakistan'da daha önce açılan sergiye de işaret eden Mahmud, bu konuda AA'nın güzel bir çalışma yaptığını dile getirdi. Türkiye ve Pakistan'ın büyükelçi ve konsolosluklarının iş birliğiyle söz konusu serginin iki ülkenin farklı şehirlerde tekrar düzenlenebileceğini bildiren Büyükelçi Mahmud, Pakistan medyasının Türkiye ve Pakistan temalı fotoğraflar için sergiler düzenlenmesi konusunda iş birliğine hazır olduğunu belirtti.

Mahmud, 1947'den bu yana Pakistan ve Türk liderlerinin karşılıklı ziyaretlerinin ve ikili ilişkilerin seyrini yansıtan 70 fotoğrafın olduğu bir serginin açılması ve en güzel fotoğraflar için ödül verilmesi önerisinde bulundu.

Öte yandan Anadolu Ajansının Pakistan medyasıyla özellikle de Pakistan resmi haber ajansı Associated Press Pakistan (APP) ile iş birliği konularının ele alındığı görüşmede Mahmud, ülkesindeki medya organlarının "AA'dan gelen her haber bize göre diğer ajansların haberlerinden daha güvenilir." dediklerini aktardı.


Yorumlar