Pakistan'da Türk polisinin eğittiği "yunus"lar görevde

- Pakistan'ın Lahor kentinde Türk polisleri tarafından eğitilen motosikletli yunus timleri görev yapıyor - İslamabad Büyükelçisi Girgin: - "Aynen Türkiye'deki gibi motosiklet üzerinde ve benzer üniformalarla hizmet veriyorlar. Türk polisinin katkısıyla eğitildiler ve başarılı bir şekilde hizmet veriyorlar. Toplam 700 polis, Türk polislerinden eğitim aldı"

Google Haberlere Abone ol
Pakistan'da Türk polisinin eğittiği "yunus"lar görevde

İSLAMABAD (AA) - Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babur Girgin, Lahor kentinde Türk polisleri tarafından eğitilen motosikletli yunus timlerinin 1 aydır görev yaptığını söyledi.

Girgin, AA muhabirine, Pakistan'ın Türkiye ile benzer sorunları yaşadığını fakat Türkiye'nin bazı sorunlarını aştığını belirtti.

Her iki ülkenin de ortak sorunlarından birinin maalesef terör olduğunu vurgulayan Girgin, "Pakistan, 150 yıl önce bağımsızlık dönemlerinden kalma sistemle güvenlik çalışmalarını yürütmeye çalışıyor. Türkiye bu konuda Pakistan'la kendi tecrübesini paylaşıyor. Eğitimler verip birtakım yapısal reformlara destek oluyor." diye konuştu.

- "Türk yunus tim modeli Pakistan'da uygulanıyor"

Lahor kentinde Türk yunus timleri örnek alınarak motosikletli birimler oluşturulduğunu belirten Girgin, şöyle devam etti:

"Bundan 1 ay önce Lahor kentinde yunus motosiklet timleri hizmete sokuldu. Türkiye'deki gibi motosiklet üzerinde ve benzer üniformalarla hizmet veriyorlar. Türk polisinin katkısıyla eğitildiler ve başarılı bir şekilde hizmet veriyorlar. Toplam 700 polis Türk polislerinden eğitim aldı. Gittikleri yerlerde coşkuyla karşılanıyorlar. Bir aylık çalışmanın ardında alınan verim Pakistan bakanlığını harekete geçirdi ve sayının artması konusunda çalışmalar yürütülüyor."

Girgin, aynı birimin diğer şehirlerde de benzerlerinin kurulacağını aktararak, Türk emniyet teşkilatının bu tür çalışmalarını burada devam ettireceğini, böylece iki kardeş ülke arasında bir alanda daha tecrübe ve bilgi paylaşımı gerçekleşmiş olacağını vurguladı.

- "Trafik polisleri de eğitilecek"

Girgin, her iki ülke arasında her alanda bir paylaşım olduğuna işaret ederek, "Yaklaşık her alanda bir tecrübe bilgi paylaşımı oluyor. Bir trafik sorunu vardı o konuda da bir eğitim programı yapılacak. Buradaki trafik polisleri bazen buradan Türkiye'ye gidiyor, bazen de bizim eğitmenler buraya gelip ders veriyor. Bu eğitimler genelde uzmanlık eğitimleri. Temel eğitimleri burada kendileri yapıyor. Laboratuvar kullanımları, teknolojik kullanımlar konusunda Türk emniyet teşkilatı buradaki önemli bir açığı doldurmak üzere yardımcı olup hizmet veriyor." ifadesini kullandı.

Yorumlar