Pakistan Savunma Günü

- Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Mahmud: - "İster demokrasinin korunması için verilen mücadele olsun ister terörle mücadele olsun her zaman olduğu gibi Pakistan Türkiye ile güçlü bir dayanışma içindedir"

Google Haberlere Abone ol
Pakistan Savunma Günü

ANKARA (AA) - Pakistan Savunma Günü, Ankara'da verilen resepsiyonla kutlandı.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud’un ev sahipliğinde gerçekleşen davete, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir ile Ankara'da görev yapan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, diplomat ve gazeteci katıldı.

Resepsiyon, Büyükelçi Mahmud'un gelen konukları kapıda karşılamasının ardından 15 Temmuz şehitleri, Türkiye, Pakistan ve diğer yerlerde terör saldırılarında hayatlarını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

İki ülkenin milli marşlarının çalınmasından sonra Ankara’da bulunan Pakistan Büyükelçiliği öğrencileri "Türkiye Cennet Vatanım" şarkısını söyledi.

Açılış konuşmasını yapan Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Mahmud, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar ile son terör saldırılarında hayatını kaybedenleri saygıyla andıklarını belirterek, "İster demokrasinin korunması için verilen mücadele olsun, ister terörle mücadele olsun her zaman olduğu gibi Pakistan, Türkiye ile güçlü bir dayanışma içindedir." dedi.

Pakistan Savunma Günü ile ağır saldırılarda anavatanlarını savunan Pakistan Silahlı Kuvvetlerine minnet duygularını sunduklarını belirten Büyükelçi Mahmud, bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana silahlı kuvvetlerin ülkeyi iç ve dış tehditlere karşı koruduğunu vurguladı.

Mahmud, Pakistan ordusunun barış ve güvenlik için bölgesel tehditler ve terörle mücadelenin yanı sıra sel ve deprem gibi doğal afetlerle de mücadele ettiğini belirtti.

Türkiye ve Pakistan'ın savunma alanındaki işbirliğinin artarak devam ettiğini, her iki ülkenin kendi güvenlikleri ve bölgesel barış, istikrar için birlikte çalışmayı sürdüreceğini dile getiren Mahmud, "Hiç şüphesiz Pakistan ve Türkiye arasındaki ebedi dayanışma gelecekte daha da güçlenecektir. Yaşasın Pakistan Türkiye kardeşliği" diye konuştu.

Resepsiyon, kutlama pastasının kesilmesi ve ikramın ardından sona erdi.

Yorumlar