Pakistan Kara Kuvvetleri Genel Komutanı Şerif, Kahire'de

- Mısır Cumhurhurbaşkanı Sisi, Pakistan Kara Kuvvetleri Genel Komutanı Orgeneral Rahil Şerif'i kabul etti

Google Haberlere Abone ol
Pakistan Kara Kuvvetleri Genel Komutanı Şerif, Kahire'de

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Pakistan Kara Kuvvetleri Genel Komutanı Orgeneral Rahil Şerif'i kabul ettiği bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sisi ile Şerif görüşmesinde, güvenlik iş birliğini güçlendirme, karşılıklı tecrübe paylaşımı ve terörle mücadele konuları ele alındı.

Terörle mücadele için kapsamlı bir strateji yoluyla uluslararası çabaların birleştirilmesinin önemine vurgu yapan Sisi, ülkesinin Pakistan'la iş birliğini geliştirmeyi önemsediğini ve terörle mücadelede askeri alandaki tecrübelerinden istifade etmek istediğini belirtti.

Pakistan'ın Mısır'la askeri ve güvenlik dahil çeşitli alanlarda iş birliğinden gurur duyduğunu ifade eden Şerif de "Pakistan Mısır'la özellikle terörle mücadele alanında güvenlik iş birliğini güçlendirme ve karşılıklı tecrübe paylaşımı umuyor." dedi.

Görüşmede ayrıca, ortak önemi haiz bazı meseleler, bölgedeki gelişmeler ile bunların güvenlik ve istikrara etkisi konuları ele alındı.

Pakistan Kara Kuvvetleri Genel Komutanı Orgeneral Rahil Şerif dün de Mısır Savunma Bakanı Sıdkı Suphi ve Genelkurmay Başkanı Mahmud Hicazi ile görüşmüştü.


Yorumlar