Özgürlüğüne kavuşan Cerablus'ta hem kutlama hem protesto

- Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında ÖSO tarafından terör örgütlerinden temizlenen Cerablus'ta, çeşitli etnik gruplardan Suriyeliler kentin özgürlüğünü kutlayıp, ülkede yaşanan işgalleri protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Özgürlüğüne kavuşan Cerablus'ta hem kutlama hem protesto

GAZİANTEP/HALEP (AA) - Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından terör örgütlerinden temizlenen Cerablus'ta, çeşitli etnik gruplardan Suriyeliler kentin özgürlüğünü kutlayıp, DAEŞ, PYD, ABD ve Rusya'ya tepki gösterdi.

Cuma namazı sonrası Saray Meydanı'nda toplanan Suriyeliler, Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan harekatın simge şehri Cerablus'un özgürlüğüne kavuşmasını kutladı. Suriyeliler, müzikler eşliğinde halaylar çekti.

Kutlamanın yanı sıra ülkede yaşanan işgalleri protesto da eden gruba, kadın ve çocuklar da katıldı. Ellerinde pankartlarla Esed rejimi, ABD ve Rusya ile terör örgütleri DAEŞ, PYD ve YPG'yi protesto eden gruptakiler, "Suriye'ye özgürlük", "Teröristler dışarı", "Halep bizimdir", "Mücadelemiz sürecek", "Yaşasın ÖSO" şeklinde sloganlar attı.

Suriyelilerden Halepli Muhammet Casım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem özgürlüklerini kutladıklarını hem de yaşanan vahşete tepki göstermek amacıyla toplandıklarını söyledi.

Artık özgürce yaşamak isteyen Suriyelilerin bu olumsuzlukları yaşatanlara karşı durduğunu vurgulayan Casım, artık zulmün bitmesini istedi.

Cerablus halkından İbrahim Şiyoh da özellikle terör örgütü PYD'nin bölgedeki birçok Arap köyünü baskılarla boşalttığını ve bu nedenle herkesin Cerablus'a sığındığını belirtti.

Kentin özgürlüğüne kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Şiyoh, özgürlüğün tüm ülkede yaşanması için mücadelelerini sürdüreceklerini de kaydetti.

Yorumlar