Özel sporcular futbolda şampiyonluk hedefliyor

- Özel Sporcular Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na Erzurum'daki Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde hazırlanıyor - Teknik direktör Demirdağ: "Avrupa'nın en genç takımıyız, hedefimiz şampiyonluk" - Milli takım oyuncusu Çayan Kurnaz: "Öncelikli hedefimiz bayrağımızı en güzel yerlerde dalgalandırmak"

Google Haberlere Abone ol
Özel sporcular futbolda şampiyonluk hedefliyor


ERZURUM (AA) - İLHAMİ ERKILIÇ - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Milli Futbol Takımı, eylül ayında Fransa'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na kupa hedefiyle Erzurum'da hazırlanıyor.

Özel Sporcular Futbol Milli Takımı'na seçilen yaşları 17-32 arasındaki 22 futbolcu, eylül ayında Fransa'da yapılacak Avrupa Şampiyonası için Erzurum'daki Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde kampa girdi.

Milli takımın teknik direktörü Mustafa Demirdağ yönetiminde şampiyonluk parolasıyla hazırlanan özel sporcular, 2 bin 800 rakımlı kamp merkezinde güç depoluyor.

Mustafa Demirdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak öncelikli amaçlarının, toplumda engelli olarak anılan özel çocukların spor yoluyla sosyalleşmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Federasyon çatısı altında 2004 yılında faaliyetlerine başlayan futbol branşında, Güney Afrika, Portekiz ve İsveç'te düzenlenen dünya ve Avrupa futbol şampiyonalarında dereceler elde ettiklerini dile getiren Demirdağ, özel sporcuların hem sosyalleşmesi hem de sportif başarılara imza atması hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.


- Amatör spor kulüpleriyle hazırlanıyorlar


Demirdağ, sporun, özel çocukların gelişimine, kendi başına hareket edebilme becerisi kazanmasına büyük katkısı olduğunu ve son 2 yıldır artık takım olarak hazırlık maçlarını amatör spor kulüpleri liglerinde mücadele eden takımlarla yaptıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Sporcular sosyal çevreye uyum sağlamakta spordan çok büyük katkılar elde ediyor. İlinden dışarı çıkmamış, hayatında deniz görmemiş, otelde kalmamış sporcular, kamplar ve federasyonun yaptığı şampiyonalar neticesinde bunları görüyorlar. Bu sayede birbirleriyle iletişim kuruyor, farklı yerleri geziyor ve insanlar ile tanışıyorlar. Bunların neticesinde de doğal olarak çocuk kendisini rahatça ifade edebiliyor, yani sosyalleşiyor. Çocuklarımızın sporla hayatları değişti. Son 2 yıldır hazırlık maçlarını biz engelli takımlarla oynamıyoruz, normal amatör küme, ikinci küme veya birinci küme ve bazen de 3. Lig takımlarıyla yapıyoruz."


- "Avrupa'nın en genç takımıyız"


Mustafa Demirdağ, Erzurum'da yaptıkları kampın, eylül ayındaki Avrupa Şampiyonası öncesi takımın gücünü artırması açısından önemli olduğunu belirtti.

Palandöken'de yüksek irtifada oyuncularının güce dayalı antrenmanlarla dayanıklılıklarını artırmayı amaçladıklarını anlatan Demirdağ, "Bu kampımız dayanıklılık maksadıyla yükseklik kampı, ilerleyen kamplarda daha çok teknik ağırlıklı ve hazırlık maçları çalışması yapacağız. Avrupa'nın en genç takımıyız, yapılanmamız çok iyi. Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil edeceğiz. Hedefimiz şampiyonluk." diye konuştu.


- Millilerin kendine güveni tam


Özel Sporcular Futbol Milli Takımı'nın 22 yaşındaki oyuncusu Çayan Kurnaz ise bugüne kadar mili takımla dört yurt dışı turnuvası tecrübesi olduğunu dile getirdi.

Sporla hayatının değiştiğini anlatan milli futbolcu Çayan Kurnaz, "Bu sayede sosyal hayata daha çok bağlandım. Sporla hayatı daha çok sevdim. Spor ayrıcalıktır, sporla hayata başka açıdan bakıyoruz. Öncelikli hedefimiz ay-yıldızlı bayrağımızı en güzel yerlerde dalgalandırmak." ifadelerini kullandı.


Yorumlar