"Özel Harekatçı İbad" filminin söyleşisi

- "Türk Dünyasının Kahraman Askeri İbad" projesi kapsamında çekilen "Özel Harekatçı İbad" filminin söyleşisi yapıldı - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: - "İnşallah, çok kısa bir sürede Karabağ'ın üstündeki o işgal ve zulüm kalkacak. Şuşa'nın çocukları babalarının, analarının, dedelerinin büyüdüğü topraklara tekrar dönecek"

Google Haberlere Abone ol
"Özel Harekatçı İbad" filminin söyleşisi

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Yerli Düşünce Derneğinin iş birliğiyle hazırlanan, "Türk Dünyasının Kahraman Askeri İbad" projesi kapsamında çekilen, "Özel Harekatçı İbad" filminin söyleşisi gerçekleştirildi.

Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, Kültür ve Turizm Bakanlığından temsilciler, filmin oyuncuları ve sinemaseverler katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, İbad Hüseyinov'un hikayesinin tüm Türk-İslam coğrafyasına örnek olduğunu belirterek, "Bizim herşeyimiz ortak, kahramanlarımız da ortak. İbad Hüseyinov sadece Azerbaycan'da yaşayan kardeşlerimizin değil tüm dünyanın kahramanı." dedi. Topçu, Azerbaycan ve Türkiye'nin ikiz kardeş olduğunu söyledi.

NATO Parlamenterler Asamblesinde Ermeni milletvekili Koryun Nahapetyan'ın sorusu üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "BM kararnamesinde, Avrupa Konseyi kararnamesinde sizin üye olduğunuz tüm kararnamelerde sizin Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'sini işgal ettiğiniz yok mu? Azerbaycan topraklarını ben mi işgal ettim? Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal ettiğiniz kayıtlarda mı? Karabağ'ı ben mi işgal ettim? Siz işgal ettiniz, buradan niye çekilmiyorsunuz?" sözleriyle cevap verdiğini hatırlattı.

Türkiye ve Azerbaycan’ın birlikteliğinin kıyamete kadar devamını temenni eden Topçu, "İnşallah, çok kısa bir sürede Karabağ'ın üstündeki o işgal ve zulüm kalkacak. Şuşa'nın çocukları babalarının, analarının, dedelerinin büyüdüğü topraklara tekrar dönecek ve Şuşa tekrar Şuşalı çocuklarla birlikte Karabağ'ın başkenti olacak, Azerbaycan'ın bir daha kopmayacak parçası olacak." diye konuştu.

Filmin yönetmeni Natiq Novruzov ise "Bir millet iki devlet" düşüncesiyle filmi çektiklerini belirterek, desteklerinden dolayı Topçu'ya teşekkür etti.

Senarist Vüsal Nuru ise Dağlık Karabağ Savaşı'nı bizzat yaşadığını, filmi yazarken Hüseyinov'un hayatını kendi çevresinden ve Ermenilerin gözünden öğrendiklerini söyledi. Nuru, "Ermeniler İbad'ın adından bile korkuyor. O adıyla, yaptıklarıyla gerçek bir kahraman." şeklinde konuştu.






Yorumlar