Öz Finans-İş'ten "yılın annesi" ödülü

- 4'ü şehit yakını 6 kadına "yılın annesi" ödülü verildi

Google Haberlere Abone ol
Öz Finans-İş'ten "yılın annesi" ödülü

ANKARA (AA) - Öz Finans-İş Sendikası yönetimince, 4'ü şehit yakını 6 kadın "yılın annesi" ödülüne layık görüldü.

Öz Finans-İş Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, bir otelde düzenlenen ödül törenin açılışında yaptığı konuşmada, Türk milletinin en kutsal değerlerinden birinin anne, diğerinin de vatan olduğunu belirterek, vatanın kıymetini vatansız birinin, annenin kıymetini de annesini kaybetmiş birinin bileceğini söyledi.

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır." diyen Eroğlu, vatan savunmasında yaşamını yitiren tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

TBMM İdare Amiri Salim Uslu da yakın zamanda annesinin yaşamını yitirdiğini anımsatarak, bir annenin çocuğuna "kurban olurum" demesinin dünyaya bedel bir söz olduğunu söyledi.

Şair Ataol Behramoğlu'nun "İki şey asla terketmezmiş insanı; biri yanındaki ana, diğeri kalbindeki yara" dizelerini dile getiren Uslu, organizasyondan dolayı sendika yönetimine teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener ise annelerin toplumun temel unsuru olduğunu ifade ederek, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

Şehitliğin en yüksek mertebelerden biri olduğunu vurgulayan Şener, şehitlerin kanının yerde kalmasına ve vatanın bölünmesine asla izin verilmeyeceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından sendika yönetimi tarafından "yılın annesi" ödülüne layık görülen şehit Mevlüt Öksüzoğlu'nun kızı Ayşegül Öksüzoğlu, şehit Onbaşı Uğur Alpsoy'un eşi Başak Alpsoy, şehit polis memuru Nurtekin Sevimli'nin eşi Necla Sevimli, şehit Astsubay Üst Çavuş Kenan Ceylan'ın annesi Güner Ceylan ile mide kanseri olan çocuğuna hayatta kaldığı son güne kadar fedakarca bakan Halk Bankası çalışanı Meltem Yılmaz ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle iki çocuğunu da devlet parasız yatılı okulunda okutan Ziraat Bankası personeli Esra Yıldırım'a plaketleri verildi.

Ödül töreni sırasında zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.

Programa, AK Parti milletvekilleri Öznur Çalık, Jülide Sarıeroğlu, Ayşe Keşir ve sendikanın kadın üyeleri de katıldı.

Yorumlar