Oya Aydoğan'ın hayati tehlikesi sürüyor

- Liv Hospital Başhekimi Opr. Dr. Tanık: - "Bu aşamada ciddi bir ödemin olduğu, hala hastamızın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu sizlere ifade etmek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Oya Aydoğan'ın hayati tehlikesi sürüyor

İSTANBUL (AA) - Oyuncu Oya Aydoğan’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Liv Hospital Başhekimi Opr. Dr. Adil Tanık, Aydoğan'ın, cumartesi gecesi sol yanında uyuşma ve güç kaybı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu hatırlattı.

Tetkiklerin ardından ameliyat gerekliliğinin ortaya çıktığını, ameliyatın ardından da beklendiği gibi kanama problemi gerçekleştiğini aktaran Tanık, şunları söyledi:

"Kanamayla mücadelemiz söz konusuydu. Bir süre sonra bu problemi atlattık. Kanama problemlerinin ortadan kalkması sonrasında durumu el verdiği için tomografik olarak beynini görüntüleme imkanımız oldu. Beyindeki hasarın tamamını gösteren bir tetkik olmamakla birlikte aldığımız netice, beyinde yaygın ödem oluştuğu şeklinde. Bunun da ana nedenlerinden biri, olayın ilk başlangıcından itibaren, ameliyat sırasında karşımıza çıkan beyne az kan gitmesi sıkıntısıdır. Bunun neticesinde beyinde bir hasar oluşmaktadır. Bu aşamada ciddi bir ödemin olduğu, hala hastamızın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu sizlere ifade etmek istiyoruz."

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Özkara da tomografide tüm vücuda kan pompalayan Aort damarında yırtık tespit ettiklerini anımsatarak, "Bu çok ciddi bir tablodur, olay anında hastaların yüzde 30-35'i hayatını kaybeder. Hastaneye ulaşabilmek bile şanstır. En kısa sürede ameliyata alınması, o bölgeye yeni bir damar koyulması gerekir. Biz ona göre hazırlığımızı yaptıktan sonra sağ şah damarındaki kanamayı da kontrol altına alıp prosedüre başladık ve bu ameliyatta kısaca bir suni damar yerleştirdik." diye konuştu.

Prof. Dr. Özkara, hastanın tansiyonunun stabil tutulduğunu, ödem tedavisi süresince uyutulmaya devam edileceğini bildirdi.

Yorumlar