Otobüste yolcuyu taciz eden muavine 6 yıl hapis

- Muğla-İstanbul seferini yapan otobüste üniversite öğrencisi kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan muavin, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Otobüste yolcuyu taciz eden muavine 6 yıl hapis

KOCAELİ (AA) - Muğla-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünde üniversite öğrencisi kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Gebze 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanık Gökhan Gökmen ve Metro Turizm AŞ avukatı Burçin Başak katıldı.

Duruşmada söz verilen sanık Gökmen, müştekiyi bu duruma düşürdüğü için pişman olduğunu ve vicdan azabı çektiğini belirterek, daha önce çalıştığı yerlerde hiçbir kadını rahatsız etmediğini savundu.

Gökmen, mağdurun önünde, arkasında, sağında ve solunda yolcular bulunduğunu kaydederek, "Dolu bir otobüste böyle bir olayın gerçekleştirilemeyeceğinin dikkate alınmasını istiyorum. Açıkladığım ortamda bu şekilde bir eylemi gerçekleştirmem için kafamın yerinde olmaması gerekir. Benim de kız kardeş ve bayan akrabalarım var. Bu şekilde bir olayı asla tasvip etmiyorum. Kararı mahkemenizin vicdanına bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanığa 7,5 yıl hapis cezası verdi.

Gökmen'in cezası, geleceği üzerindeki olası etkileri dikkate alınıp, 1/6 oranında indirilerek, 6 yıl 3 aya düşürüldü.

- Olay

Muğla-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünde bir muavinin üniversite öğrencisi genç kıza yönelik cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülmüştü. Muavin, Eskihisar Jandarma Karakolundaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, cumhuriyet savcılığının itirazı üzerine yeniden mahkemeye çıkarılmış ve tutuklanmıştı.

Yorumlar