Otizmli Türk gençlere Kanada'da ödül

- Vancouver kentinde düzenlenen "Dünya Otizm Festivali"ne Türkiye'den katılan 7 genç, çeşitli kategorilerde ödüle layık görüldü

Google Haberlere Abone ol
Otizmli Türk gençlere Kanada'da ödül

VANCOUVER (AA) - Kanada'nın Vancouver kentinde düzenlenen "Dünya Otizm Festivali"ne Türkiye'den katılan 7 otizmli genç, çeşitli kategorilerde ödül aldı.

Türkiye'nin Vancouver Başkonsolosu Anıl Bora İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte bu yıl festivalin 7'ncisinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Bu yılki festivalde 22 otizmli Türk vatandaşının çeşitli kategorilerde aday gösterildiğini bildiren İnan, bu gençlerden 3'ünün aileleriyle festivale katılabildiğini kaydetti.

İnan, etkinliğe katılan Fehmihan Kanberoğlu'nun Türkiye'nin ilk otizmli aşçısı, Ayberk Aksu'nun model, Beril Zorlu'nun ise piyano sanatçısı olduğunu ifade etti.

Vancouver Belediyesinin desteklediği festivalin 8'incisinin Amerika, Avrupa-Orta Doğu-Afrika-Rusya-Orta Asya ve Uzak Doğu Asya olmak üzere 3 bölgesel etkinlik şeklinde düzenlenmesinin kararlaştırıldığına işaret eden İnan, Türkiye'nin yer aldığı ve en geniş coğrafyayı kapsayan üçüncü bölgenin toplantısının 21-23 Nisan 2017'de Alanya'da düzenleneceğini belirtti.

İnan, "Ülkemizde gerçekleştirilecek toplantı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na denk getirildi. Etkinlikte, ülkemizi temsilen lale figürü de kullanılacak." bilgisini verdi.

Türkiye'nin iki farklı tanıtım filminin de gösterildiği festivalde, Ayberk Aksu "Takdir Ödülü" aldı. Fehmihan Kanberoğlu "Toplumsal Gelişim", Buğra Çankır, Yıldırım Beyazıt Yakar ve Beril Zorlu "Gösteri Sanatları", Samed Selek "Görsel Sanatlar", Sevgi Çerçi ise "Toplum Danışmanlığı" kategorilerinde ödüle layık görüldü.

Törene katılamayan Türk yarışmacıların ödüllerini, Başkonsolos İnan teslim aldı.

Yorumlar