Otizmli oğlunun elini hiç bırakmıyor

- Tekirdağ'da yaşayan Muzaffer Yıldız, 16 yıldır otizmli çocuğunu hiç yalnız bırakmıyor - Baba Yıldız: "Babalar Günü'nde ben de oğlumun hediyelerle gelerek sarılıp, öpmesini isterim ama bu sadece bir hayal"

Google Haberlere Abone ol
Otizmli oğlunun elini hiç bırakmıyor

TEKİRDAĞ (AA) - YAVUZ KARADUMAN - Tekirdağ'da yaşayan Muzaffer Yıldız, her gün kilometrelerce yol kat ederek otizmli çocuğunu okula getirip götürüyor.

Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Bölümü öğrencisi Mertcan Yıldız'ı her gün okula getirip götüren baba oğlun mücadelesi takdir topluyor.

Oğlunu hiçbir zaman yalnız bırakmayan baba Yıldız, günün bir çoğunu çocuğu ile geçiriyor.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada 16 yıldır oğlunu hiç yalnız bırakmadığını anlattı.

Oğlunun otizmli olduğunu 2,5 yaşında öğrendiğini bildiren Yıldız, oğlunun mutluluğu için elinden gelen her şeyi yaptığını dile getirdi.

Otizmli bir çocuğa sahip olmanın büyük zorlukları da beraberinde getirdiğini ancak mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadıklarını ifade eden Yıldız, "Mertcan otistik çocuklar eğitim merkezinde okula başladığında onunla birlikte okula gidiyordum ve elini hiç bırakmıyordum. Okula alışma süreci çok zor oldu gerçekten. Çok zorlandık ama mücadeleyi hiç bırakmadık. Okulda eğitim gördüğü zamanların dışında gün içinde oğlumun yanından ayrılmıyorum" diye konuştu.

Oğlu Mertcan'ın Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Bölümünde eğitim gördüğünü aktaran Yıldız, otizmli bir evlada sahip olmaktan gurur duyduğunu vurguladı.

Buruk bir Babalar Günü geçireceğini dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:

"Babalar Günü'nde ben de oğlumun hediyelerle gelerek sarılıp, öpmesini isterim ama bu sadece bir hayal. Ama biz halimize şükrediyoruz. Bizden kötü durumda olan ailelerde var. Biz 16 yıldır hayat mücadelemizi hiç bırakmadık. Otizmli çocuk sahibi ailelere tavsiyem bu çocukları saklamasınlar. Bu çocukların halkın içine girmesi lazım. Eğitim çok önemli."

Yorumlar