''Otizm Farkındalık Ayı”

- Edirne'de bisiklet şenliği düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
''Otizm Farkındalık Ayı”

EDİRNE (AA) - Edirne'de Otizm Farkındalık Ayı dolayısıyla bisiklet şenliği düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, Edirne'nin otizmli bireylerin eğitimi ve topluma kazandırılması konusunda çok ileri bir durumda olduğunu söyledi.

Otizmin, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından büyük bir önemle takip edildiğini dile getiren Özcan, hastalığın tedavisinde verilecek eğitimlerin önemine değindi.

'Otizmle Farkındalık Ayı kapsamında birçok etkinlik yapıldığını hatırlatan Özcan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Biz de bu kapsamda birçok etkinlik yaptık. Bu etkinliklerin son ayağı bisiklet etkinliği. Son zamanlarda otizm sayıları artıyor. Her 88 bireyden biri otizmli. Biliyorsunuz çok erken yaşlardan itibaren teşhis ve tedavi edilmesi gereken bir hastalık. BM'nin AIDS ve kanserden sonra fazla üzerinde durduğu hastalıklardan birisi otizm. Çok küçük yaşlardan itibaren psikomotor becerilerinde, iletişimde, özellikle annenin sesine ve gülümsemesine tepki vermemesi gibi ortaya çıkan, 1 yaşından itibaren gözükmeye başlayan bir hastalık bu. Otizmin diğer engellilerden bir farkı var. Diğer engellerin bir kısmı ömür boyu devam edebilirken otizmle ilgili küçük yaşlardan itibaren verdiğiniz eğitimle ciddi bir farkındalık ortaya koyabiliyorsunuz. Yani ciddi bir gelişim gösterebiliyorsunuz.''

Edirne’de tespit edilmiş 111 otizmli birey olduğunu aktaran Özcan, bu kişilerin hemen hemen hepsinin eğitim gördüğünü vurguladı.

Konuşmanın ardından Özcan'ın da aralarında olduğu grubun Edirne Belediyesi önünden başladıkları bisiklet turu, Öğretmenler Bahçesi'nde son buldu.

Etkinliğe katılanlara ciğer ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.


Yorumlar