Ötekileştiren, kaybeden olacak

- AK Parti Genel Sekreteri Gül: - "(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabulü) Bu tarihi birliktelikte, bundan sonraki süreçle ilgili istişareler yapılacak. Herkes görevinin başındadır. Türkiye, darbecilerin bir daha akıllarına bile getiremeyecekleri şekilde, demokratik sistemini kurumsal bir hale getirecek" - "15 Temmuz'da Türkiye ya işgal edilecekti ya yok edilecekti ya da yeniden var olacaktı. Türkiye, milletiyle beraber, varlığını, bağımsızlığını tercih etti" - "Esas olan birleştirici, bütünleştirici olmak, Türkiye paydasında buluşmaktır. Bu süreçte ötekileştiren, ayrıştıran millet nezdinde de, tarih nezdinde de kaybeden olacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Ötekileştiren, kaybeden olacak

ANKARA (AA) - MELİKE KINACI - AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti, CHP ve MHP genel başkanları ile gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin, "Bu tarihi birliktelikte, bundan sonraki süreçle ilgili istişareler yapılacak. Herkes görevinin başındadır. Türkiye, darbecilerin bir daha akıllarına bile getiremeyecekleri şekilde, demokratik sistemini kurumsal bir hale getirecek." dedi.

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) gerçekleştirilen darbe girişiminden bu yana yaşanan süreci değerlendiren Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini engelleyen vatandaşların milli iradeyi korumak adına tarihi bir destan yazdığını ifade etti.

Ankara semalarında alçak uçuşlar yapılırken olağanüstü bir durum olduğunu sezip, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü anlatan Gül, Erdoğan'ın kendilerine soğukkanlılıkla, "Bütün milletimiz teyakkuzda olsun. Ülkemize sahip çıkacağız." dediğini aktardı.

- "Çok büyük kıyım yaptılar"

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bakanlar ve Meclisteki partilerin mensuplarıyla görüştüklerini, hızlı bir şekilde değerlendirme yaptıklarını anlatan Gül, şöyle devam etti:

"Milletimiz dışarıda, biz de demokrasinin ve milli iradenin merkezi ve kalbi Meclisimiz'de, darbeye karşı durduk. O gece milleti sokağa, demokrasiye, nöbete çağıran Cumhurbaşkanımız, milletimizle birlikte bu darbecilerin hayal edemediği şekilde oyunlarını bozdu."

Gül, darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde çok büyük çatışmalar yaşandığını anımsatarak, "Cumhurbaşkanımızı, Başkomutanımızı koruması gereken, üniforma giymiş ama FETÖ'ye bağlı askerler, maalesef çok büyük kıyım yaptılar. Burası o gece savaş alanına döndü. Birçok arkadaşımız burada çatışmalarda yaralandı, şehit oldu." diye konuştu.

- "Millet, inşallah bu işgal projelerini tersine çevirecek"

15 Temmuz'dan bu yana da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin tam anlamıyla "milletin evi" olduğunu vurgulayan Gül, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin her yerinden, her kesimden genci, yaşlısı, bebeği herkes burada bir nöbet tutuyor. Türkiye için tutulan çok anlamlı bir nöbet. Hangi partiden olursa olsun, hangi düşünceden olursa olsun bu insanlar tarihi bir nöbet tutuyor. Biz de demokrasiye karşı yapılan bu suikasti, bu darbe girişimini lanetlemek için vatandaşlarımızla omuz omuza nöbetimizi sürdürüyoruz. Gerek Kızılay Meydanı'nda, gerekse Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde demokrasi nöbetini terk etmiyoruz."

Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatına kadar "demokrasi nöbeti"ne devam edilmesi gerektiğine işaret etti. Gül, "Bu darbe girişimini püskürten de, bu onurlu duruş oldu. Milletimiz bu demokrasiyi zor elde etti. Kurtuluş Savaşı mücadelesiyle elde etti ve yine Kurtuluş Savaşı gibi bir destan yazıyor. Millet, inşallah bu işgal projelerini tersine çevirecek." ifadesini kullandı.

Darbe girişimine karşı farklılıkların bırakılarak birlik, beraberlik içinde olunması gerektiğinin altını çizen Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti, CHP ve MHP genel başkanları ile darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumları sebebiyle teşekkür etmek ve önerilerini almak üzere, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'de bir araya geleceğini bildirdi.

- "Demokratik sistem kurumsal hale gelecek"

Gül, saat 14.00'te gerçekleşecek görüşmede, FETÖ'nün darbe girişimi ile ülkede son yaşanan olayların konuşulacağını, bu birlikteliğin Türkiye paydasında buluşmak adına önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti liderlerine yaptığı bu davetle bütünleştirici, kararlı, öncü bir duruş sergilediğine değinen Gül, şöyle dedi:

"Bu tarihi birliktelikte, bundan sonraki süreçle ilgili istişareler yapılacak. Herkes görevinin başındadır. Türkiye, darbecilerin bir daha akıllarına bile getiremeyecekleri şekilde, demokratik sistemini kurumsal bir hale getirecek.

15 Temmuz bizim için zor bir geceydi ama umuyorum ki, Türkiye'nin kıyamete kadar, ebedi olarak bu milletle beraber yürümesi için bir fırsat olacak. 15 Temmuz'da Türkiye ya işgal edilecekti, ya yok edilecekti ya da yeniden var olacaktı. Türkiye, milletiyle beraber, varlığını, bağımsızlığını tercih etti. Geleceğimiz adına çok ümitliyim."

Gül, CHP'nin Taksim Meydanı'nda gerçekleştirdiği "demokrasi mitingi"ne AK Partililer'den de katılım olduğuna dikkati çekerek, "Esas olan birleştirici, bütünleştirici olmak, Türkiye paydasında buluşmaktır. Bu süreçte ötekileştiren, ayrıştıran millet nezdinde de, tarih nezdinde de kaybeden olacaktır." ifadesini kullandı.

Yorumlar