Osmanlı kadayıfı yeniden sofralarda

- Yaklaşık 3 yıl önce 3 ortak tarafından yeni formuyla hizmete sunulan Osmanlı mutfağının vazgeçilmezi saray kadayıfı, vatandaş tarafından yoğun ilgi görüyor - Firmanın ortaklarından Kasap: - "Her yönüyle saf, organik, katkısı olmayan kadayıf üretiyoruz. Kesinlikle içinde en ufak katkı maddesi yok. Yani saraylara yakışır bir tatlı yaptık"

Google Haberlere Abone ol
Osmanlı kadayıfı yeniden sofralarda

İSTANBUL (AA) - Yaklaşık 3 yıl önce 3 ortak tarafından yeni formuyla hizmete sunulan Osmanlı mutfağının vazgeçilmezi saray kadayıfı, vatandaş tarafından yoğun ilgi görüyor.

Firmanın ortaklarından Gürhan Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar değişik işlerde çalıştığını, yemek üzerine iş yaparken kadayıf işine merak sardığını anlattı.

Zamanla işi büyütmeye başladığını ifade eden Kasap, "Kadayıf daha Selçuklu'dan beri saraylarda yer bulmuş bir tatlı. Osmanlı sarayında da aynı şekilde ilgi görmüş. Tatlının esas ustası benim ama kendime bu sıfatı hala yakıştıramıyorum. Ancak ilk ben başladım buna. Öğrendikten sonra hobi olarak geliştirmeye başladım. Şerbet kıvamını, osunu, busunu değiştirmeye başladım ve en sonunda bu kıvama ulaştık." dedi.

Kasap, ardından kadayıf işine girmeye karar verdiğini anlatarak, "3 arkadaş bu işe girdik. İlk şubemizi 3 sene önce açtık. Ardından çok tutuldu. Beklediğimizin üstünde talep gelmeye başlayınca işi büyütmeye karar verdik. Sonra 3 şube daha açtık. Şu anda Çapa, Alibeyköy, Bahçelievler ve Üsküdar’daki şubelerimizde hizmet veriyoruz. İnşallah böyle de devam etmesini istiyoruz." diye konuştu.

Tatlı hakkında da bilgi veren Kasap, "Her yönüyle saf, organik, katkısı olmayan kadayıf üretiyoruz. Kesinlikle içinde en ufak katkı maddesi yok. Fıstığını Antep’ten, fındığını Giresun’dan getirtiyoruz. Sade yağ kullanıyoruz. Her şeyin en kalitesini kullanıyoruz. Şerbetimiz de aynı kalitede. Su, şeker ve limondan oluşan şerbet kullanıyoruz. İçinde hiç glikoz yok. Aç karnına da tok karnına da yeniyor ve en ufak bir rahatsızlık hissetmiyorsunuz. Yani saraylara yakışır bir tatlı yaptık." şeklinde konuştu.

Yorumlar