Osmaniye'de Demokrasi ve Şehitler Mitingi

- Osmaniye’de vatandaşlar, İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için toplandı

Google Haberlere Abone ol
Osmaniye'de Demokrasi ve Şehitler Mitingi

OSMANİYE (AA) - Osmaniye’de vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için bir araya geldi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, ellerinde Türk Bayraklarıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Darbeye hayır demokrasi zamanı" sloganı attı.

Vatandaşlar meydanda kurulan dev ekrandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile diğer katılımcıların konuşmasını dinledi.

Osmaniye Valisi Kerem Al, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimiyle milletin tarihine kara bir leke sürüldüğünü söyledi.

Al, şunları kaydetti:

"Kaderin bize vatan kıldığı bu coğrafyada, tutunmanın bedelinin fazla olduğunu biliyorduk. Bir takım küresel güçlerce bu mübarek topraklarda bulunuşumuzun hazmedilmesinin zor olduğunu da biliyorduk ancak içimizde bu kadar ucuzca hain bulmalarına çok içlendik. Küresel güçlerin, egemen güçlerin kurulu düzenine itiraz ettik. Bizler yaşanan ihaneti de unutmayacağız, bu milletin asil duruşunu da unutmayacağız. Bu ihanet şebekelerini temizlerken bu atmosferin bizim gündemimizi esir almasına da müsaade etmeyeceğiz. Çok çalışacağız, çok üreteceğiz, diri olacağız iri olacağız. Şerden hayır doğdu, Türkiye tek vücut oldu."

Osmaniye'deki Demokrasi ve Şehitler Mitingine Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Mehmet Rauf Kocatürk, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Yorumlar