Osmangazi Kapalı Atletizm Salonu temel atma töreni

- Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "2002'ye kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde inşa edilen spor tesisi sayısı bin 575. 2002'den itibaren inşa edilen spor tesis sayısı ise bin 650 civarı. Yani 2002'ye kadar olan Türkiye Cumhuriyetimizin dönemindeki yapılandan daha fazla tesisi 14 yıl içinde AK Parti iktidarları yapmış. Bu görülmesi, bilinmesi takdir edilmesi gereken bir başarıdır" - İçişleri Bakanı Ala: "Milletimizden aldığımız kaynakları milletimize hizmet olarak sunmanın gayreti içinde yolumuza devam ediyoruz. Elbette sorunlar olacaktır, çözemiyorsanız korkun"

Google Haberlere Abone ol
Osmangazi Kapalı Atletizm Salonu temel atma töreni


BURSA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 2002'ye kadar bin 575, 2002'den sonra ise bin 650 civarı spor tesisi inşa edildiğini belirterek, "2002'ye kadar olan Türkiye Cumhuriyetimizin dönemindeki yapılandan daha fazla tesisi 14 yıl içinde AK Parti iktidarları yapmış. Bu görülmesi, bilinmesi takdir edilmesi gereken bir başarıdır." dedi.

Kılıç, Osmangazi Olimpik Atletizm Salonu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti grubundaki arkadaşları, kardeşleri ve büyükleriyle yol yürüdüğünü ve o yolu en iyi şekilde yürümek için gece gündüz çaba sarf ettiğini söyledi.

"2002'den beri Türkiye'de değişimin, dönüşümün, ilerlemenin ismi olmuş ve bu anlamda ortaya büyük bir eser koymuş olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bize gösterdiği yolda ilerlemeye çalışan ve bu şekilde siyaset yapmaya çalışan bir kardeşinizim." diyen Kılıç, kendisine gösterilen teveccühün, kendisini ancak mutlu edeceğini ama üzerindeki yükü daha da ağırlaştıracağını dile getirdi.

Kılıç, inşa edilen tesislerin, sporcuların kendilerini geliştirmeleri için daha büyük imkanlar sunmakla beraber, onlara büyük bir sorumluluk da yüklediğini vurguladı.

- "Bu tesisler olmayınca da olmuyor"

Bursaspor'un eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın da tören alanında bulunduğunu anımsatan Kılıç, şöyle konuştu:

"İnanıyorum ki Bursaspor'u daha önce Türkiye'de şampiyon yapmış bir teknik direktör olarak, bu inşa edilen tesislerin ne anlama geldiğini, spor camiasının içinden gelen bir spor insanı olarak en iyi değerlendirebilecek kardeşlerimizden biridir. Zaman zaman Türkiye'de eleştiriler altında görev yaparken 'Tesis yapmakla olmuyor, yetmez' derler. Doğru, tesisin içini doldurmanız, içindeki sporcuyu iyi yetiştirmeniz, onu bilimsel anlamda desteklemeniz, diyetiyle, fiziksel gelişimiyle, psikolojisiyle desteklemeniz lazım. Bunların hepsi ortaya konmuş gerçekler, bunları başarmaya çalışıyoruz ama o eleştirileri ortaya koyanlara da şunu hatırlatıyorum; çamurun içinde top oynanan günler, soğuk suyla alınan duşlar, bu tesisler olmayınca da olmuyor arkadaşlar."


- "Takdir edilmesi gereken bir başarı"


Kılıç, Türkiye'de başlatılan değişim ve dönüşümün içinde önemli bir yer tutan sporun değişimi, dönüşümünde de bu tesislerin büyük bir önemi ve değeri bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"2002'ye kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde inşa edilen spor tesisi sayısı bin 575. 2002'den itibaren inşa edilen spor tesis sayısı ise bin 650 civarı. Yani 2002'ye kadar olan Türkiye Cumhuriyetimizin dönemindeki yapılandan daha fazla tesisi 14 yıl içinde AK Parti iktidarları yapmış. Bu görülmesi, bilinmesi takdir edilmesi gereken bir başarıdır. Bunun yapılmış olmasından kimsenin üzüntü duyacağını zannetmiyorum. Çünkü bu tesislerin hepsi milletimizin, sporcularımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetinde."


- Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol


Kılıç, bir süre önce Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladıkları protokolün, spor medyasında yeterince yer bulmamasından yakındı.

"Bir iki yazı çıktı, belki biraz daha serzenişte bulunursam yazıların sayısı artar ve bunun bilinci gelişir" diyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıllar yılı deniliyordu ki; 'Gençlerimize, çocuklarımıza bu imkanları sunamıyoruz. Yeterince tarama yapamıyoruz, onların kabiliyetlerini tespit edemiyoruz.' İşte şimdi o protokolü yaptık. En temel iki noktasından biri şu; 5. sınıfa gelen her kardeşimiz sportif kabiliyetleri açısından bir taramadan geçecek. Biz kendimiz bakanlık ve federasyonlarla beraber daha erken yaşta yapıyoruz bunu bazı branşlarda ama Türkiye'de tüm 5. sınıflarda gençlerimizin kabiliyetlerinin taranmasının ne kadar önemli olduğunu takdir edersiniz. İkincisi sportif altyapımızı, tesis altyapımızı ortak kullanacağız. Yani okulların bahçesinde olan spor salonlarına saat 16.00-17.00 olduğunda, okul bittiğinde kilit vuruluyor. İmkan orada neden kullanmayalım. Ne çıkıyor önümüze? Mevzuat. Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ya 'Bürokratik oligarşi bizim ilerlememizdeki en büyük engellerimizden biri'. Biz şimdi bu protokolle bunu aştık. Milli Eğitim Bakanlığımızla bunun masrafını üstlenerek, okul bittiği zaman hem salonlarımızı, tesislerimizi hem de beden eğitimi öğretmenlerimizi kullanmak üzere harekete geçiyoruz."


- Güreşçiler Selçuk Çebi ve Cenk İldem'e tebrik


Güreşte grekoromen stilde olimpiyat kotası alan sporcuları da tebrik eden Kılıç, şöyle dedi:

"Bu arada haberler de gelmeye devam ediyor, grekoromen güreşte 2 olimpiyat kotası daha Selçuk Çebi ve Cenk İldem kardeşlerimizin aldığını haber aldık, onları da buradan tebrik ediyorum. İnşallah bu da artarak devam edecek. Şu anda olimpikte 70, paralimpikte de 63 kotayı almış durumdayız. İnşallah bunlar Temmuz'un ortasına kadar devam edecek müsabakalarla daha da artacak."

Kılıç, atletizm salonu projesine yaklaşık 20 milyon lira aktarılacağına da değinerek, kompleksin yüklenici firmasından 2017'nin yaz döneminden önce inşaatın bitirilmesi için söz aldı.


- "Bizim işimiz hizmet, hizmette sınır ve hiç bir engel tanımıyoruz"

İçişleri Bakanı Ala da sabah saatlerinden itibaren çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katıldıklarını belirterek, işlerinin hizmet olduğunu, hizmette sınır ve hiçbir engel tanımadıklarını söyledi. Ala, şunları kaydetti:

"Milletimizden aldığımız kaynakları milletimize hizmet olarak sunmanın gayreti içinde yolumuza devam ediyoruz. Elbette sorunlar olacaktır, çözemiyorsanız korkun. Biz sorunları çözerek yola devam ediyoruz. Memleketimizde yaşayan her kesimi, yaşlılarımızın, gençlerimizin, çalışanlarımızın, tarımla uğraşan çiftçilerimizin, çocuklarımızın, bütün kesimlerin ihtiyaçlarını karşılayacak bir politika izliyoruz. Bunu da belli bir program içinde yapıyoruz. İşte Bursa'da bizim her alanda yüzümüzün akı olan yatırımların ve tesislerin yapıldığı bir il olarak, Türkiye'de numune olarak göstereceğimiz illerimizden biridir. Ama Bursalılar da bu hizmete fazlasıyla layıktır."


Yorumlar