Örümcek Ormanları'ndaki tabiat parkı turizme açılacak

- Gümüşhane'de Örümcek Ormanları'nın ortasında 15 metreden dökülen şelalenin de bulunduğu Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı'nın turizme kazandırılması amacıyla sürdürülen çalışmalar devam ediyor - Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü Aydın: - "Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı'nın bulunduğu Örümcek Ormanları vadisi, Avrupa'nın en boylu ve çaplı ladin ve köknar ağaçlarını barındırıyor"

Google Haberlere Abone ol
Örümcek Ormanları'ndaki tabiat parkı turizme açılacak

GÜMÜŞHANE (AA) - Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve köknar ağaçlarını barındıran Gümüşhane'deki Örümcek Ormanları'nda yer alan Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı'nın turizme kazandırılması amacıyla çalışmalar sürdürülüyor.

Kürtün ilçesinde yer alan Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı, çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı'nın bulunduğu Örümcek Ormanları vadisinin Avrupa'nın en boylu ve çaplı ladin ile köknar ağaçlarını barındırdığını söyledi.

Tabiat parkının bulunduğu derin vadinin ortasından 15 metreden Çağlayandibi Şelalesi'nin döküldüğünü anlatan Aydın, şelalenin yakın çevrede yağmur etkisi yaparak güzel bir ortam oluşturduğunu belirtti.

Aydın, vadinin yukarısında yöresel kültürü yansıtan birçok yaylanın yer aldığına dikkati çekerek, "Buradaki yaylalarımız, ulusal ve uluslararası düzeyde öneme sahiptir. Tabiat parkının bulunduğu vadi flora ve fauna bakımından da oldukça zengin." dedi.

Çağlayandibi Şelalesi'nin bulunduğu alanın, 1994 yılında ilgili bakanlık tarafından tabiat parkı ilan edildiğini anımsatan Aydın, yakın zamanda turizme açılmasını planladıkları parkı ziyarete herkesi davet etti.

Aydın, parkın ziyarete açılması kapsamında, parka giriş kontrol ünitesi, otopark, yürüyüş yolu, ahşap köprü, kır büfesi, seyir kulesi ve çevre düzenlemesi gibi çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Parkın çevre ve alan düzenlemesine ilişkin ihalenin yaklaşık 1 yıl önce gerçekleştirildiğini dile getiren Aydın, "Çevre ve alan düzenlemesi işi, 444 bin 220 liraya ihale edildi. Bu ayın sonunda planlanan işler tamamlanacak." diye konuştu.

İlbeyi Aydın, alanda ayrıca yol düzenleme çalışması da yapacaklarını belirterek, "Gerekli düzenlemelerin ardından burayı işletmeciye devredeceğiz. Girişler ücretli olacak. Yerli ve yabancı turistleri burada ağırlayacağız." açıklamasında bulundu.



Yorumlar