Orta Amerika ve Karayip ülkelerinden "Referandum" tebriği

- Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen SICA ve CELAC toplantılarına katılan ülkelerin dışişleri bakanları, Bakan Çavuşoğlu'na referandum sonuçlarından duydukları memnuniyeti iletti - Konuk bakanlar, "Referandumun demokratik ve şeffaf şekilde gerçekleşmesinden" dolayı Türkiye'yi kutladı - Referandumdan duyulan memnuniyet SICA sonuç bildirgesinde de vurgulandı

Google Haberlere Abone ol
Orta Amerika ve Karayip ülkelerinden "Referandum" tebriği

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin ev sahipliğinde, Orta Amerika ve Karayip ülkelerinin katılımıyla düzenlenen SICA ve CELAC toplantılarına katılan ülkelerin dışişleri bakanları, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, referandum sonuçlarından duydukları memnuniyeti iletti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen, Türkiye-Orta Amerika Entegrasyon Sistemi (SICA) 2. Dışişleri Bakanları Forumu, Türkiye-Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğu (CELAC) Dörtlüsü 4. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Kosta Rika, Belize, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nikaragua, Panama, Guyana ve Ekvador'un dışişleri bakanları ve temsilcileri, Bakan Çavuşoğlu'na, 16 Nisan'daki referandumdan alınan sonuçtan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konuk bakanlar, referandumun demokratik ve şeffaf şekilde gerçekleşmesi nedeniyle de Türkiye'yi kutladı. Konuk bakanlar ayrıca, SICA ve CELAC toplantıları kapsamında yaptıkları sunumlarda, Türkiye'deki referandum konusuna değindi.

Öte yandan, SICA'nın açıklanan sonuç bildirgesinde, 16 Nisan'da yapılan referandumdan duyulan memnuniyet vurgulandı.

Yorumlar