Orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Zararlılara karşı mücadelede biyolojik ve mekanik metotları tercih ediyoruz. Bir zararlıyı yok etmeye çalışırken, kimyasal kullanarak tabiattaki başka canlılara zarar vermek istemiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman zararlılarına karşı mücadelede biyolojik ve mekanik yöntemleri tercih ettiklerini belirterek, "Bir zararlıyı yok etmeye çalışırken, kimyasal kullanarak tabiattaki başka canlılara zarar vermek istemiyoruz." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ormanlara zarar veren böceklere karşı biyolojik ve mekanik mücadelenin sürdürüldüğü bildirildi.

Adıyaman ormanlarını çam kese böceğine karşı korumak için faaliyetlerin yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, Gölbaşı ilçesinin Meydan, Cankara ve Karabahşılı köylerinde yoğun görülen böcekle, hem mekanik hem de biyolojik yöntemlerle mücadele edildiği kaydedildi.

Şanlıurfa Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, hiçbir kimyasal madde kullanmadan, yaklaşık 6 bin 350 dekarda ormana zarar veren çam kese böceğine karşı mücadele ettiği belirtildi.

- "Tabiata dost biyolojik mücadele stratejisi"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Eroğlu ise şunları kaydetti:

"Mekanik ve biyoteknik mücadelesi çok mümkün olmayan bu zararlılarla kimyasal mücadele metotlarıyla baş etmek kısmen mümkün görünse de biz, tabiata dost biyolojik mücadele stratejisi gereği bu metotları tercih etmiyoruz. Bunun yerine biyolojik ve mekanik metotları tercih ediyoruz. Bir zararlıyı yok etmeye çalışırken, kimyasal kullanarak tabiattaki başka canlılara zarar vermek istemiyoruz. Bundan sonra da bu usulleri kullanmaya devam edeceğiz."

Yorumlar