Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'ndan bayram mesajı:

- " Yüzlerin gülmesine ve ümitlerin yeşermesine vesile olalım, sevinçlere sevinç, mutluluklara mutluluk katalım. Küresel vicdanların çölleştiği bir dünyada, bizi biz yapan değerlerimizi yaşatalım"

Google Haberlere Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'ndan bayram mesajı:

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri̇ Bakanı Veysel Eroğlu "Yüzlerin gülmesine ve ümitlerin yeşermesine vesile olalım, sevinçlere sevinç, mutluluklara mutluluk katalım. Küresel vicdanların çölleştiği bir dünyada, bizi biz yapan değerlerimizi yaşatalım" değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda vatandaşların orman yangınlarına karşı dikkatli olması uyarısında bulundu. “Orman yangınları daha çok piknik sonrasındaki ihmallerden kaynaklanıyor. Bu çerçevede sorumluluk alanlarımıza giren mesirelik alanlarda vatandaşlarımızın huzur içinde vakit geçirmeleri ve yangın riski için her türlü tedbiri aldık. Ormanlarımızı yangınlara kurban etmeyelim” ifadesini kullanan Eroğlu, Türkiye’deki orman yangınlarının yüzde 90'ının insan kaynaklı olduğunu anımsattı.

Vatandaşların şehrin gürültüsünde, stresinden biraz olsun uzaklaşıp, huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmesini ve piknik yapmasını en tabii hak olarak gördüklerini belirten Eroğlu, "Ancak orman yangınları daha çok piknik sonrasındaki ihmallerden kaynaklanıyor. Bu sebeple vatandaşlarımızdan hassasiyet ve duyarlılık bekliyoruz. Özellikle mangal yakacak halkımız, orman yangınına sebebiyet vermeme adına tesis ettiğimiz mesire alanları kullansınlar. Çünkü mesirelik alanlar, orman yangınları riskini azaltıyor" uyarısında bulundu.

Bakanlığın sorumluluk alanlarındaki bölgelerde vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur içerisinde geçirmeleri için her türlü tedbiri ve güvenlik önlemini aldıklarını belirten Eroğlu, orman yangınlarının "ALO 177 Orman Yangını İhbar Hattı"na bildirilmesinin erken müdahale açısından önemli olduğunu kaydetti.

Bayramların, kardeşlik şuurunu yenileme, birlik ve beraberliği gösterme, dayanışmayı pekiştirmeye vesile olan günler olduğunu dile getiren ve bütün İslam aleminin bayramını tebrik eden Eroğlu, "Yüzlerin gülmesine ve ümitlerin yeşermesine vesile olalım, sevinçlere sevinç, mutluluklara mutluluk katalım. Küresel vicdanların çölleştiği bir dünyada, bizi biz yapan değerlerimizi yaşatalım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar