Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

- "Afyonkarahisar kavşak noktası olduğu için biliyorsunuz bütün yollar Roma’ya çıkar sözünün üstüne bir çarpı işareti koyduk. Bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkar"

Google Haberlere Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Afyonkarahisar kavşak noktası olduğu için biliyorsunuz bütün yollar Roma’ya çıkar sözünün üstüne bir çarpı işareti koyduk. Bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkar." dedi.

Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'ni ziyaret etti.

Eroğlu, AKÜ Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin çok kısa zamanda hizmete açıldığını ve bölgenin sağlık merkezi olmasına katkı sağladığını söyledi.

Hastanenin bir yıl olmadan açıldığını ve hizmete başladığını hatırlatan Eroğlu, "Radyo Terapi ve Nükleer Tıp Merkezi’nde en ileri ve modern cihazlar burada. Kanser teşhis ve tedavisi yani onkoloji hastanesindeki cihazların özelliği, özellikle kanserli hücreyi bularak, yüklemeyi ona yapıyor ve diğer sağlıklı hücrelerin zarar görmesini önlüyor. Burası Türkiye’de en ilerilerden birisi durumunda. En son ve en ileri teknolojilerle donatıldı ve teşhis ve tedavi imkanları var. Ben teşekkür ediyorum çok kısa zamanda, geçen yıl mayıs ayında temeli atıldı ve bir yıl olmadan hizmete girdi ve aylar öncesinde çalışmaya hasta kabul etmeye başladı. Bütün cihazlar, binalar çalışan personel, akreditasyon işlemleri hepsi bir yıl olmadan bitti. Bakın burası radyoaktif madde ile alakalı olduğu için ilgili kurumlar tarafından izinler alındı onaylandı. Gerçekten dört dörtlük bir tesis burası. Allah kimseyi muhtaç etmesin ama bu tür hastaneleri de eksikliğini hissettirmesin." diye konuştu.

AKÜ Hastanesinin Türkiye'de kanser ve tedavisi alanında açılan 42. hastane olduğunu belirten Eroğlu, "Özellikle Afyonkarahisar ve civarındaki illerdeki vatandaşlarımız hep Ankara ve İstanbul’daki hastanelere gidiyordu. Gidip gelme sıkıntıları yaşıyorlardı. Bu hastane Türkiye'de 42. hastane ancak en ileri, en son teknoloji hastanelerden birisi." dedi.

Bu konuda AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ın çok büyük gayretleri olduğunu ifade eden Eroğlu, "Ekip olarak çok çalışkan bir ekip başardı. Daha öncede fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin açılışını yapmıştık. Türkiye’nin her tarafından hastalar geliyor ve tamamen dolu şuanda. Orası da en modern cihazlarla donatıldı. Burada gerçekten kaza geçiren vatandaşlar yürüyerek gitti. Buradaki hekimlerimiz de Türkiye’nin en iyi hekimleri. İmkanlar en iyi, cihazlar en modern Afyonkarahisar’a da bu yakışır." ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar’ın kavşak noktası olduğunun altını çizen Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Afyonkarahisar kavşak notası olduğu için biliyorsunuz bütün yollar Roma’ya çıkar sözünün üstüne bir çarpı işareti koyduk. Bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkar. Yolların kesişme noktası olan bu yere gerçekten modern hastaneler yakışır. Sadece bunlar değil, devlet hastanemiz, kadın doğum ve çocuk hastanemiz de bölgenin en iyi hastaneleri arasında. Her taraftan hasta geliyor. Ağız ve diş sağlığı hastanemiz de var, yani burada bir eksiğimiz, kanserle ilgili hastaneydi, sağ olsun üniversitemiz de bu açığı tamamladı. Önümüzdeki yılda hematoloji hastanesi hizmete girecek. Yataklı kanser hastalarımız da tedavilerini burada sürdürebilecek.”

Yorumlar