Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Tekirdağ'da

- Bakan Eroğlu: "(TRAGEP) Bu, İstanbul hariç tüm Trakya yöresinde sürdürülüyor. Bu proje de Allah nasip ederse 2019'da tamamlanacak" - "(Ergene Havzası Eylem Planı) 15 eylem planını birlikte yürütüyoruz. Ben üniversitede de ders anlatırken havza planının böyle yapılması gerektiğinden bahsediyordum. Allah'a şükür bunun örneğini ilk defa burada gerçekleştiriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Tekirdağ'da

TEKİRDAĞ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trakya Gelişim Projesi'yle (TRAGEP) ilgili, "Bu, İstanbul hariç tüm Trakya yöresinde sürdürülüyor. Bu proje de Allah nasip ederse 2019'da tamamlanacak." dedi.

Eroğlu, Tekirdağ'da temeli atılacak ve açılışı yapılacak 13 eserle ilgili Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonu'nda gazetecilere bilgi verdi.

Hükümet olarak Trakya'ya ve Tekirdağ'a verdikleri desteğin artarak devam edeceğini belirten Bakan Eroğlu, bu kapsamda bugün 13 tesisin temelinin atılacağını kaydetti.

Temeli atılacak eserlerin toplam 56 milyon lira maliyetinin olduğuna dikkati çeken Eroğlu, şunları söyledi:

"Trakya'ya çok önem veriyoruz. Çünkü buralar bereketli topraklar, insanları çalışkan. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakan olduğu dönemde talimat vermişti bana. Doğu Anadolu'da DAP, Güneydoğu Anadolu'da GAP ve Konya Ovası'nda KOP projeleri vardı. Biz de burada TRAGEP'i başlattık. Bu, İstanbul hariç tüm Trakya yöresinde sürdürülüyor. Bu proje de Allah nasip ederse 2019'da bitirilecek. İçme suyu problemleri kökünden çözülecek, sanayinin su temini, atık suların arıtılması, Ergene'nin kurtulması gibi çalışmalar tamamlanacak. 2019 sonuna kadar 10 milyar lira harcanacak."

- "Ergene eylem planı Türkiye'de ilk"

Ergene Havzası Eylem Planı'ndaki hedeflerini gerçekleştireceklerini vurgulayan Eroğlu, sadece bir noktayı değil, bütün havzanın tamamını ele aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"15 eylem planını birlikte yürütüyoruz. Ben üniversitede de ders anlatırken havza planının böyle yapılması gerektiğinden bahsediyordum. Allah'a şükür bunun örneğini ilk defa burada gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla burada 15 eylem planı yürütülüyor. Şu anda dere yatakları ıslah ediliyor, yüzde 90'ı tamamlandı. Bu 15 eylem planının tamamını 2019'da bitirilecek."

Bakan Eroğlu daha sonra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde temeli atılacak 9, açılışı yapılacak 3 eser ile Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılacak eserler hakkında bilgi verdi.

Yorumlar