Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Silopi'de

- Bakan Eroğlu: - "Biz bin yıldır kardeşiz ama bu kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Allah aşkına onlara fırsat vermeyelim. Bizleri topla tüfekle yenemeyenler başka bir plan yapıp böl parçala yut yapmaya çalışıyorlar. Bölünmeyeceğiz inşallah hep birlikte büyük bir Türkiye olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Silopi'de

ŞIRNAK (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bin yıldır var olan kardeşliği bozmak isteyenler bulunduğunu belirterek, "Allah aşkına onlara fırsat vermeyelim. Bizleri topla tüfekle yenemeyenler başka bir plan yapıp böl parçala yut yapmaya çalışıyorlar. Bölünmeyeceğiz inşallah hep birlikte büyük bir Türkiye olacağız." dedi.

Bakan Eroğlu beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile "Kayseri-Şırnak Gönül Köprüsü" Projesi kapsamında Silopi ilçesinde bir otelde Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.

Burada konuşan Eroğlu, gönül köprülerinin kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını, her zaman bir ve beraber olduklarını söyledi.

Bölgede yatırımlara devam edeceklerini bildiren Eroğlu, terör saldırıları nedeniyle yıkılan bölgelerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin muazzam bir imar planına başladığını ifade etti.

Her Bakanlar Kurulu toplantısının ardından teröristlerin yakıp yıktıkları şehirleri yeniden dizayn etmek için çalışma yaptıklarını aktaran Eroğlu şöyle konuştu:

"Yarın Şırnak ve ilçelerinde TOKİ binalarının teme atma töreni düzenlenecek ve bir yıl içinde bu binaların yapımı tamamlanacaktır. Eskiden bu bölgelerde yol yoktu. Ancak çok şükür bu zamana kadar 18 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Yollarımız sıcak asfalt haline geldi. Devlet her zaman vatandaşın yanındadır. Dolayısı ile buraları çiçek gibi yapmak boynumuzun borcudur. Eskiden Şırnak'ta su sorunu vardı. Ben bizzat bir mühendis olarak Mijin suyunun Şırnak'a getirilmesi için çalışmada bulundum ve yapılan çalışmaların sonucunda Mijin kaynağından Şırnak'a içme suyunu getirdik. Silopi için çok muhteşem bir arıtma tesisi yaptık. İnşallah buda en kısa zamanda faaliyete girecek ve Silopi’nin içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkacaktır."

- "Şırnak'a 15 müjdeyle geldik"

"Şırnak'a 15 müjdeyle geldiklerini belirten Eroğlu, bölgede Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün (DSİ) 13 projesinin olduğunu bildirdi. Bakanlığa bölgeye istendiği kadar fidan ulaştırılması konusunda talimat verdiğini bildiren Eroğlu şunları kaydetti:

"Buralarda bir otomatik meteoroloji ölçüm istasyonları kurma projemiz var. Buralarda yapacağımız çalışmaların toplam maliyetleri 596 milyon liradır. Dicle Nehri'nin kuzeyinde Ilısu Barajı var. Biz Cizre'nin az ilerisinde Dicle barajını inşa edeceğiz. Bu baraj gerek Cizre, gerek İdil nispeten Nusaybin Ovası'nda bütün bu toprakları sulayacak. Yılda 3 defa verim alınacak ve buradaki çiftçilerin cebine yılda 600 milyon lira ilave zirai gelir girecek. Yani burası zenginleşecek. Şırnak'ta ihale edilen bütün projeler bir sene içinde tamamlanacaktır. Biz bin yıldır kardeşiz ama bu kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Allah aşkına onlara fırsat vermeyelim. Bizleri topla tüfekle yenemeyenler başka bir plan yapıp böl parçala yut yapmaya çalışıyorlar. Bölünmeyeceğiz inşallah hep birlikte büyük bir Türkiye olacağız."

Yorumlar