Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

- "Yol yaparsınız, baraj yaparsınız, havaalanı yaparsınız, binalar yaparsınız ama asıl olan insan yetiştirmektir. Yani özellikle anladığımız manada şuurlu bir gençlik yetiştirmek. Esas olan budur"

Google Haberlere Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

AFYONKARAHİSAR (AA) – Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yol yaparsınız, baraj yaparsınız, havaalanı yaparsınız, binalar yaparsınız ama asıl olan insan yetiştirmektir. Yani özellikle anladığımız manada şuurlu bir gençlik yetiştirmek. Esas olan budur." dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar’da 3 bin kişilik spor salonu ve gençlik merkezi ile İlim Yayma Cemiyeti Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenlerine katıldı.

Afyonkarahisar’ı baraj ve göletler şehri yapacaklarını belirten Eroğlu, ağaçlandırma çalışmaları sonrası orman varlığının arttığını ve bununla birlikte yağmurların da çoğaldığını, derelerin akmaya başladığını aktardı.

Afyonkarahisar’da büyük hedefleri olduğunu ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Hatırlarsanız Afyonkarahisar’ı özellikle termal turizmin başkenti, sağlık turizminin başkenti, spor turizminin başkenti, kongre turizminin başkenti yapacağız dedik. Hepsini yaptık. Temelini atacağımız kapalı spor salonu ve gençlik merkezinin özelliklerini belediye başkanımız anlattı. Bu araziyi Sağlık Bakanlığından aldık. Maliyenin desteğiyle Gençlik ve Spor Bakanlığımıza tahsis ettik. Bu kolay olmadı. İnanın başka bir ülkede toprak almaktan daha zor oluyor bu işler. Fakat burada Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, eski Gençlik ve Spor Bakanımıza ve aynı zamanda şimdiki bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu inşaatı yapacak müteahhidimiz de umarım burayı en kısa zamanda bitirecektir. İnşallah bütün yatırımlar bu yağmur, gibi sağanak şeklinde akacaktır.”

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin de katılımı ile spor salonu ve gençlik merkezinin temeli atıldı.

- "Benim için bu temel atma töreni her şeyden çok daha önemli"

Bakan Eroğlu, İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi tarafından yaptırılacak Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nun da temel atma törenine katıldı.

Eroğlu burada yaptığı konuşmada ise eğitimin önemine vurgu yaptı. Kendisinin çok büyük bütçeli yatırımların temelini attığını, açılışlarını yaptığını ifade eden Eroğlu, “Fakat benim için bu temel atma töreni her şeyden çok daha önemli. Yol yaparsınız, baraj yaparsınız, havaalanı yaparsınız, binalar yaparsınız ama asıl olan insan yetiştirmektir. Yani özellikle anladığımız manada şuurlu bir gençlik yetiştirmek. Esas olan budur." diye konuştu.

Cemiyetin 1951 yılında 68 kahraman tarafından çok zor şartlarda hayata geçirildiğini aktaran Eroğlu, “68 kahraman bu cemiyeti kurdu. Allah onlara gani gani rahmet eylesin. Makamları inşallah cennet olsun. Onların yaptığı hizmetler çok büyük. İstanbul imam Hatip Mektebinin açılması, işte bütün bu yurtlar, gibi hayırlı hizmetlere vesile oldular. O kahramanlar vefat etti ama ben şuna inanıyorum, kalben onların da amel defteri açık, hayır hasenat yazılıyor. Bu ne büyük mutluluktur. Dünya geçici, kefenin de cebi yok. Dolayısıyla bu dünya ahretin tarlası, öbür dünya için faydalı olacak, bir takım hizmetler yapmak şart. İlim Yayma Cemiyetinin bir üyesi olarak, teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yurtları işletenlerin şuurlu olmasının öğrencileri de olumlu etkilediğini aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bizler talebelik yıllarımızdan hatırlıyoruz. Eğer yurtları işletenler, yurtlarda hizmet verenler şuurlu ise oradaki insanlar, gençler de gerçekten şuurlu olur. Her zaman nutuk çekmenin faydası olmuyor. Özellikle insanın çevresi yani bulunduğu ortam o insanı hazırlıyor. Dolayısıyla yurtlar bu bakımdan çok önemli. Baraj, yol yapmaktan da çok önemli olduğunu itiraf ediyorum. Belediye başkanımız bütün yolları altınla kaplasa, üstünde yürüyenlerde eğer şuur yoksa ne kıymeti var? O bakımdan bu hizmetleri birlikte yapalım. Çünkü insanın en hayırlısı insana faydalı olanıdır."

Konuşmaların ardından 250 kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Vali Hakan Yusuf Güner, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Afyon Kocetepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar