Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

- "Türkiye'de hükümet emin ellerde olduğu için dünyada kriz olan dönemlerde bile ülkemizde kriz olmadı" - "2019 seçimlerinde gümbür gümbür AK Parti iktidara gelmesi ve Cumhurbaşkanımızın çok daha büyük oyla seçilmesi gerekiyor"

Google Haberlere Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

TEKİRDAĞ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'de hükümet emin ellerde olduğu için dünyada kriz olan dönemlerde bile ülkemizde kriz olmadı." dedi.

Eroğlu, Şarköy Kültür Merkezinde düzenlenen, AK Parti Şarköy 6. Olağan Kongresinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve hükümetin başındaki başbakanın çalışmalarıyla Türkiye'nin geliştiğini anlattı.

Bakan Eroğlu, "Eski Türkiye'de 30 metrelik bir gölet 45 trilyona mal oluyordu. Şimdi 30 metre yükseklikte bir göleti biz 4,5 milyona bitiriyoruz. 19 bin 500 kilometre bölünmüş yol, barajlar, hastaneler yapılıyor. Türkiye'de muhteşem dönüşüm oldu. Türkiye'de hükümet emin ellerde olduğu için dünyada kriz olan dönemlerde bile ülkemizde kriz olmadı. Bu yıl ikinci çeyrekte yüzde 5,2 ile dünyada büyüme oranında üçüncü sıraya yükseldik. Avrupa Birliği de sıfıra doğru gidiyor ama Türkiye gelişiyor, büyüyor. Dolayısıyla AK Parti Türkiye'de siyasi istikrarı getirdi, AK Parti Türkiye'nin çimentosu oldu. Dolayısıyla önümüzdeki seçimler çok önemli." diye konuştu.

Eroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya, bizleri bu topraklardan atmak için oyun ve hile yıllardır uygulanıyor. Batı bunu 300 yıldan beri uyguluyor. Batı'nın Şark meselesi dedikleri bir plan vardı. 1800'li yıllarda onun özü şuydu böl, parçala, yut. Bu Türkiye'ye karşı bir hamledir ama onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Milletin birlik ve beraberliği devam ettiği sürece Türkiye dünyada lider bir ülke, küresel bir güç olacaktır. Şu an bizim üzerimizdeki mesuliyet var ya Kanuni Sultan Süleyman devrindeki insanların mesuliyetinden çok daha fazla. Çünkü bütün gönül coğrafyamız Türkiye'den yardım bekliyor. Tek kale Türkiye. O yüzden bu kaleyi dimdik ayakta tutmak için 2019 seçimlerinde gümbür gümbür AK Parti iktidara gelmesi ve Cumhurbaşkanımızın çok daha büyük oyla seçilmesi gerekiyor."

Veysel Eroğlu, kongrenin ardından, Şarköy İlköğretim Okulunda fidan dikti ve buradaki orman müdürlüğü çalışanlarıyla sohbet edip, fotoğraf çektirdi.


Yorumlar