Orgeneral Akar'dan şehit evine taziye ziyareti

- Genelkurmay Başkanı Akar: - "Bu mücadele en son terörist bitinceye kadar aralıksız devam edecek. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Bu toprağa düşen yiğitlerimizin, şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarının bir tek damlası dahi zayi olmayacak. Bunların hepsinin hesabı sorulacak, soruluyor" - Akar, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında muhalifler ile DAEŞ terör örgütü arasında Tell El Hava bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir tankın isabet alması sonucu şehit düşen Tankçı Uzman Onbaşı Türkoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Orgeneral Akar'dan şehit evine taziye ziyareti

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Bu mücadele en son terörist bitinceye kadar aralıksız devam edecek. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Bu toprağa düşen yiğitlerimizin, şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarının bir tek damlası dahi zayi olmayacak. Bunların hepsinin hesabı sorulacak, soruluyor." dedi.

Akar, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında muhalifler ile DAEŞ terör örgütü arasında Tell El Hava bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir tankın isabet alması sonucu şehit düşen Tankçı Uzman Onbaşı Burak Türkoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Orgeneral Akar'a ziyarette, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler de eşlik etti.

Akar, Sincan'daki şehidin ailesinin evi önünde kurulan taziye çadırında başsağlığı dileklerini iletti. Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi.

Burada konuşan Akar, ülkenin ve milletin birliği ve beraberliği için yoğun bir mücadele içinde bulunulduğunu belirterek, Doğu ve Güney Doğu'da, gerektiği zamanlarda da sınır ötesinde kara ve hava kuvvetleriyle, jandarma, polis ve korucuların ülkede güven ve huzur içinde olunabilmesi için büyük bir azim ve kararlılıkla bu mücadeleyi sürdürdüklerini ifade etti.

Akar, bu faaliyetler sürerken bazı evlatların şehit olduğunu, bazılarının da gazilik rütbesine eriştiğini belirterek, bu vesileyle bir kez daha tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifa, tüm aile yakınlarına da sabır diledi.

- "Bu faaliyetler aralıksız devam edecek"

Bu mücadelenin en son terörist bitinceye kadar aralıksız şekilde devam edeceğini vurgulayan Akar, "Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Bu toprağa düşen yiğitlerimizin, şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarının bir tek damlası dahi zayi olmayacak. Bunların hepsinin hesabı sorulacak, soruluyor." dedi.

Akar, ülkenin ve milletin birliği ve bütünlüğü sağlanırken aynı zamanda bu milletin asaletine ve tarihine yaraşır şekilde, hiçbir masum insana zarar vermeden faaliyetlerin yürütüldüğünün altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bu da bizim askerimizin, polisimizin, güvenlik güçlerimizin kültürünün, ahlakının, terbiyesinin doğal bir gereği olarak ortaya çıkmaktadır. Bu faaliyetler aralıksız devam edecek. Ve inşallah olabildiğince erken zamanda, olabildiğince kısa zamanda bu süratla çalışmak suretiyle ülkemizin hak ve menfaatlerini koruyarak, birliğimizi, bütünlüğümüzü koruyarak, milletimizin bekasını sağlayarak başarılı bir şekilde sonuçlanacak."

Şehit Burak Türkoğlu'nun ailesine başsağlığı dileyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar, taziye ziyaretinin ardından çadırdan ayrıldı.

Yorumlar