Orgeneral Akar'dan Öğretmenler Günü mesajı

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: - "Eğitim, ülkenin ve milletin güvenliği için ölümü seve seve göze almayı gerektiren askerlik mesleğinde her şeyden önemlidir" - "Bizi biz yapan, karşılaşacağımız her türlü sorunun çözümünde ana başvuru noktası olan temel değerimiz ise ancak doğru bir eğitimle kazanacağımız askerlik nosyonudur"

Google Haberlere Abone ol
Orgeneral Akar'dan Öğretmenler Günü mesajı

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, eğitimin, ülkenin ve milletin güvenliği için ölümü seve seve göze almayı gerektiren askerlik mesleğinde her şeyden önemli olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Orgeneral Akar'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı yayımlandı.

Yürekleri vatan sevgisiyle çarpan, Türkiye'nin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yarınlarının teminatı olacak gençlerin yetiştirilmesinde önemli paya sahip öğretmenlerin gününü kutlayan Akar, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Memleketi, milleti kurtarmak isteyenler için vatanseverlik, temiz yüreklilik, fedakarlık gerekli olan özelliklerdendir fakat bir toplumdaki hastalığı görmek, onu tedavi etmek, toplumu asrın gereklerine göre ilerletebilmek için bu özelliklerin yanında ilim ve fen lazımdır. İlim ve fenle ilgili faaliyet merkezi ise mekteptir. Okul, genç beyinlere, insanlığa hürmeti, millet ve memlekete sevgiyi, şerefi ve bağımsızlığı öğretir." sözünü hatırlattı.

Öğretmenlerin bu hedefler doğrultusunda genç kuşakları yetiştireceğine yönelik inancını paylaşan Orgeneral Akar, şunları kaydetti:

"Eğitim, ülkenin ve milletin güvenliği için ölümü seve seve göze almayı gerektiren askerlik mesleğinde her şeyden önemlidir. Bizi biz yapan, karşılaşacağımız her türlü sorunun çözümünde, ana başvuru noktası olan temel değerimiz ise ancak doğru bir eğitimle kazanacağımız askerlik nosyonudur. Eğitim süreçleriyle yerleştirdiğimiz askeri formasyon ise vatana hizmeti, her koşulda tek gayemiz kılmış ve bağrından çıktığımız asil Türk milletine sadakatle bağlılığımızın en önemli göstergesi olmuştur.

Askerin gerçek anlamda yetişmişliğinin göstergesi olan ve doğru zamanda doğru işin yapılmasını sağlayan alışkanlıklar ve beklenmeyen durumlara karşı gösterilen refleksler, eğitim yoluyla kazanılan önemli değerler arasında yer almaktadır. TSK'nın eğitim sürecinde köklü gelenekler ve deneyimlere dayanan kazanımları zamanla teamüllere dönüşmektedir. Sabırla sürdürülen bu uygulamalar, bilahare öncelikle kurallaşmış, kararlılıkla uygulanan kurallar ise gelecek nesillere ışık tutan birer meşale olarak kurumsal bir nitelik kazanmıştır. Verilen eğitim, nihai olarak vatan ve bayrak için gerektiğinde canını hiç düşünmeden feda edebilecek bir sorumluluk şuuru oluşturmaktadır. Kıymetli öğretmenlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı hedefler uğrunda özveri ve kararlılık içinde çalışacaklarından asla şüphem yoktur."

Yorumlar