Ordu Üniversitesi'nde yeni akademik yıl başladı

- Rektör Prof. Dr. Yarılgaç: - "15 Temmuz gibi gerçekten akıllara durgunluk veren çok ağır bir badireden geçtik, bir uçurumdan döndük" - "Kesinlikle bilime, insanlığa faydalı olacak ve bilimin önderliğinde insanlığın önünü açacak buluşlar, çalışmalar sergilememiz gerekiyor"

Google Haberlere Abone ol
Ordu Üniversitesi'nde yeni akademik yıl başladı

ORDU (AA) - Ordu Üniversitesi'nde (ODÜ) 2016-2017 akademik yılı düzenlenen törenle başladı.

ODÜ Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri İstiklal Marşı'nı seslendirdi, üniversitenin tanıtım filmi gösterildi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, burada yaptığı konuşmada, yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulunarak, üniversitenin 10. kuruluş yıl dönümünü geride bıraktığını ve 2016-2017 akademik yıl ile yeni bir eğitim öğretim yılına başlandığını kaydetti.

Prof. Dr. Yarılgaç, "Birçok fedakarlıklar içeren ve özüne bakıldığında tırnaklarımızla kazıyarak geldiğimiz burası, bir bataklıktan kurtulup gerçekten güzel bir kampüs oldu. Onun da ötesinde öğrencisi, öğretim elemanları, araştırıcılarıyla hakikaten bir entegre programının artık işlenebileceği bir üniversitedeyiz. Bundan sonraki hedeflerimiz tabi ki farklı olacak." diye konuştu.

Bundan sonraki süreçte uluslararası projelerde de yer alınacağını anlatan Prof. Dr. Yarılgaç, açılış töreninde öğrencileri ve akademik personeli yalnız bırakmayan protokol üyelerine teşekkür etti.

Prof. Dr. Yarılgaç, Türkiye'nin zor bir coğrafya içerisinde olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Çok zor bir süreç geçiriyoruz. Bunları her gün yaşıyoruz. 15 Temmuz gibi gerçekten akılara durgunluk veren çok ağır bir badireden geçtik, bir uçurumdan döndük. Türkiye hakikaten insanımızın ferasetiyle Cumhurbaşkanımızın önderliğiyle ve kendi büyük millet olma özelliklerini hissettiği günleri geçiriyoruz. Bizim yolumuzda mutlaka ilerlememiz, yolumuzu çok iyi ışıklandırıp devam etmemiz lazım. Üniversiteler burada çok büyük rol model olmak zorunda. O yüzden günübirlik işlerin dışında kesinlikle bilime, insanlığa faydalı olacak ve bilimin önderliğinde insanlığın önünü açacak buluşlar, çalışmalar sergilememiz gerekiyor."

Konuşmanın ardından üniversitenin müzik bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan çok sesli koro tarafından bir konser verildi.

Etkinlikte, "Profesör ile doçent doktor" unvanları alan öğretim üyeleri, binişlerini giydi.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, programın son bölümünde, yeni akademik yılın açılış dersini verdi.

Törene, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Yorumlar