Ordu-Giresun Havalimanı'ndan yurtdışı uçuşları başlıyor

- Ordu Valisi Balkanlıoğlu: - "Havalimanımız, Hudut Kapısı özelliği de olunca artık yeni bir aşamaya geçti. Ordu-Giresun Havalimanı'ndan 19 Temmuz'dan itibaren yurt dışı seferleri başlıyor."

Google Haberlere Abone ol
Ordu-Giresun Havalimanı'ndan yurtdışı uçuşları başlıyor

ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yarından itibaren Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'ndan yurt dışı uçuşlarının başlayacağı, ilk gün Arap turist kafilesinin de Ordu'ya geleceğini bildirdi.

Vali Balkanlıoğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye’de ve Avrupa’da deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nda yurt dışı uçuşların 19 Temmuz tarihinde başlayacağını ve aynı gün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’dan ilk Arap turist kafilesini taşıyan uçağın Ordu'ya geleceğini belirterek, "Valilik olarak büyük bir tanıtım atağına girdik. Ordu ilinin güzelliklerini hem dış ülkelerin özellikle körfez bölgelerinden, hem de Anadolu’nun her yerinden gelen ziyaretçilere göstermek ve bu sayıları artırmak." dedi.

Fındığa alternatif geçim kaynakları bulmanın ve göçü önlemenin önemli olduğunu vurgulayan Balkanlıoğlu, "Havalimanının yapılıp, yolların düzelmesiyle birlikte Ordu, turizm açısından çok cazip bir il haline geldi. Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinden direkt kalkacak ilk uçağı 19 Temmuz’da karşılayacağız. Havalimanımız, Hudut Kapısı özelliği de olunca artık yeni bir aşamaya geçti. Ordu-Giresun Havalimanı'ndan 19 Temmuz'dan itibaren yurt dışı seferleri başlıyor. Tanıtım faaliyetlerimiz kapsamında, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinden ilk defa direkt uçuşlarla gelecek olan ziyaretçilerimizi ağırlayacağız. Bunların içerisinde turistik amaçlı güzellikleri gezmeye görmeye gelen olduğu gibi, büyük iş adamları da ilimizde olacak." ifadesini kullandı.

Balkanlıoğlu, Ordu'nun 1 milyon turist hedefinin olduğuna işaret ederek, Şunları kaydetti:

"Bu anlamda halkımızın da gelen yabancı konuklarımıza karşı iyi davranılması son derece önemli. 19 Temmuz Salı günü ilimize gelecek olan konuklarımızı havalimanında karşılarken sivil toplum örgütlerimizin temsilcileri ve vatandaşlarımızın da bulunması bizleri memnun edecektir."

Yorumlar