ÖRAV, 140 bin öğretmenle 8 milyon öğrenciye ulaştı

- Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere: - "ÖRAV ile eğitimlerimizi ulaştırdığımız Türkiye’nin her yerinde görevli yaklaşık 140 bin öğretmenimiz, milyonlarca öğrencinin yoluna ışık tuttu"

Google Haberlere Abone ol
ÖRAV, 140 bin öğretmenle 8 milyon öğrenciye ulaştı

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası’nın kurduğu Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), eğitim verdiği 140 bin öğretmen aracılığıyla 8 yılda 8 milyon öğrenciye ulaştı.

Garanti Bankası'dan yapılan açıklamaya göre, bankanın, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimini desteklemek amacıyla kurduğu ÖRAV, 81 ilde ücretsiz eğitim verdiği 140 bin öğretmen aracılığıyla, 8 yılda 8 milyon öğrencinin gelişimine katkıda bulundu.

Vakfın, Kasım 2015’te Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı iş birliği protokolü kapsamında, ÖRAV eğitimlerinin Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) veri tabanında yer alması sağlandı. Böylece 2016’da MEBBİS veri tabanındaki eğitimlerden 12 bin 600 öğretmen yararlandı. ÖRAV’ın 2016 yılı eğitimleri kapsamında, 55 ilde toplam 15 bin öğretmene ulaşılması hedefleniyor.

ÖRAV, yeni projeleri ve içerik geliştirme çalışmalarıyla 2017’de eğitim programlarını zenginleştirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda, 2017-2018 öğretim yılında "Sosyal Girişimcilik ve Finansal Okuryazarlık" ile "Yaşam Becerileri" gibi farklı konularda da eğitim vermeyi hedefleyen vakıf, ayrıca günümüzün önemli ihtiyaçlarından analitik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözme, sorgulama, teknolojiyi kullanma gibi konularda, becerilerin davranışa dönüşmesini sağlayacak bir eğitim programı üzerinde çalışıyor.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Garanti Bankası olarak öğretmenlerin gelişimi için kurumsal ve sürdürülebilir bir platform oluşturmak hedefiyle 2008 yılında ÖRAV'ı kurduklarını hatırlattı.

ÖRAV ile eğitimlerini ulaştırdıkları Türkiye'nin her yerinde görevli yaklaşık 140 bin öğretmenin, milyonlarca öğrencinin yoluna ışık tuttuğunu ve gelişimine katkıda bulunduğunu ifade eden Karadere, şunları kaydetti:

"ÖRAV’ın öğretmenlerimiz vasıtasıyla dokunduğu çocuk sayısının her geçen gün artmasından mutluluk duyuyoruz. Garanti, yarınlarımızın garantisi çocuklarımızı yetiştiren değerli öğretmenlerin her zaman yanında olacak. Bu vesileyle gelişim yolculuğumuzda bize liderlik eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. Gelecek nesillerimizin yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedefleyen herkesin ÖRAV’a destek vereceğine inanıyorum."


Yorumlar