Operasyona bayraklı destek

- Şırnak kent merkezinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda, teröristlerden arındırılan mahallelerdeki evlere Türk bayrağı asıldı - Yaklaşık yüzde 90'ı tamamlanan operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 405'e ulaştı - Dar bir alanda sıkıştırılan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Operasyona bayraklı destek

ŞIRNAK (AA) - Şırnak kent merkezinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda teröristlerden arındırılan mahallelerdeki evler Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, güvenlik güçlerince 14 Mart'ta güvenlik güçlerince başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürdürülüyor.

Bahçelievler, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde çembere alınan teröristlerle güvenlik güçleri arasında hemen her gün sıcak temas da sağlanıyor.

- Evlere bayrak asıldı

Teröristlerden arındırılan Dicle, Yeni, Yeşilyurt, Gündoğdu ve Cumhuriyet mahallelerinde devam eden operasyonlarda, şimdiye kadar 190 barikat kaldırıldı, 29 çukur kapatıldı.

Terörle mücadele timleri temizlenen mahallelerde ev aramalarını sürdürürken, operasyona destek veren vatandaşlar da evlerini Türk bayraklarıyla donattı.

Kentin yüksek kesimlerinden görünen bayraklar operasyon timlerine moral verirken, kent merkezinden silah sesleri yükselmeye devam ediyor.

Kentte 68 gündür devam eden ve yaklaşık yüzde 90'ı tamamlanan operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 405'e yükseldi. Teröristlere zırhlı araçlarla "teslim ol" çağrısında bulunan güvenlik güçleri, çemberi her geçen gün biraz daha daraltıyor.

Teröristler, el yapımı patlayıcılar, roket ve uzun namlulu silahlarla güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmaya çalışıyor. Operasyonda, PKK'lı teröristler terk ettikleri bölgelerde evleri ateşe verip zaman kazanmaya çalışıyor.

- Telsiz görüşmelerinde panik

Güvenlik kaynakları, teröristlerin kendi aralarında zaman zaman yaptıkları telsiz görüşmelerinden panik içinde olduklarını belirtirken, bazı grupların da bireysel olarak kentten kaçmaya çalıştığını kaydetti.

Özellikle havanın kararmasıyla bulundukları evlerden başka evlere geçiş yapan teröristlerin, her geçen gün daha fazla köşeye sıkıştığına dikkati çeken güvenlik kaynakları, özellikle dağ kadrosundan gelen teröristler ile örgüte yeni katılanlar arasında anlaşmazlıklar yaşandığını bildirdi.

Yorumlar