Önder İmam Hatip Gençlik Buluşması

- Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Bekiroğlu: - "Bugün yeni bir evredeyiz. Türkiye'de imam hatip mezunu bi kişinin cumhurbaşkanlığı yaptığı bir evredeyiz. Tam da bu evre sizin öncülüğünü yapacağınız bir evre. Kurucu ve inşa edici bir evre"

Google Haberlere Abone ol
Önder İmam Hatip Gençlik Buluşması

İSTANBUL (AA) - Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, "Bugün yeni bir evredeyiz. Türkiye'de imam hatip mezunu bir kişinin cumhurbaşkanlığı yaptığı bir evredeyiz. Tam da bu evre sizin öncülüğünü yapacağınız bir evre. Kurucu ve inşa edici bir evre." dedi.

Bekiroğlu, Önder İmam Hatipliler Derneği'nin Sinan Erdem Spor Salonu'nda "O gün, bugündür" temasıyla düzenlediği "Önder İmam Hatip Gençlik Buluşması" etkinliğinde konuştu.

Bekiroğlu, imam hatip okullarının ve imam hatip mezunlarının geçmişte çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "İçinizden dünya çağında alimler ve bilim adamları yetişecek." dedi.

İmam hatiplerin tarihte üç evre yaşadığını anlatan Bekiroğlu, şöyle konuştu:

"Birinci evre 1950'li yıllardır. Bu yıllar bir tane imamın, namaz kıldırabilecek bir hocanın dahi bulunamadığı sıkıntılı günlerdi. O günlerde imam hatip okulları koruyucu bir rol üstlendi ve din adamları yetişti. Sonraki evre 1970'li yıllar, o dönemde imam hatipler yeni bir döneme geçti. Mezunlardan mimarlar mühendisler ve diplomatlar yetişti. Bugün yeni bir evredeyiz. Türkiye'de imam hatip mezunu bir kişinin cumhurbaşkanlığı yaptığı bir evredeyiz. Tam da bu evre sizin öncülüğünü yapacağınız bir evre. Kurucu ve inşa edici bir evre. Düne takılmadan geleceğe bakan, elli yıl sonrasına bakan ve yeni kurulacak olan medeniyete katkıda bulunacak bir evre. Açık ve net söylüyorum. Bizi taklit etmeniz gerekmiyor, bizi aşmanız gerekiyor."

Yurt dışında da imam hatip okulları bulunduğunu hatırlatan Bekiroğlu, farklı coğrafyalardaki okullardan bahsetti. Bekiroğlu, imam hatip modelinin bundan sonra da yurt dışında yaygınlaşacağını dile getirerek, bu modelin başarıya ulaşacağını kaydetti.

İmam hatiplilerin farklı olduğunu anlatan Bekiroğlu, imam hatiplilerin sanatla, sporla uğraştığını ve öğrencilerin iki gününün birbirine eşit olmadığına vurgu yaptı. Bekiroğlu, imam hatiplilerin kardeşliği yaymakla yükümlü olduğuna dikkati çekerek, bundan sonra da bunun gayreti içerisinde olacaklarını dile getirdi.

Seneye bu günlerde bütün Türkiye olarak en büyük stadyumda bir araya gelecekleri bilgisini veren Bekiroğlu, programa gelen herkese teşekkür etti.

Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da kürsüye çıkarak gençleri selamladı.

- Notlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programın gerçekleştirildiği salonun zeminine kurulan platformdan yürüyerek imam hatipli gençleri selamladı.

Tribünde kendisine sevgi gösterisinde bulunan gençlere gül ve karanfil atan Erdoğan, yaklaşık 5 dakika platformda yürüdü.
Konuşmaların gerçekleştirildiği kürsünün iki yanına dev ekranlar kurulurken, farklı yerlere de "O gün, bugündür" yazılı pankartlar asıldı.

İstanbul'un farklı ilçelerinden gelen imam hatipli öğrenciler saat 13.00'ten itibaren salonu doldururken sık sık tekbirler getirdi.
Program öncesinde Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi mehteran takımı gösteri icra etti. Aşk-ı Neyyan Senfoni Grubu'nun ilahiler seslendirdiği programda senarist-yazar Hasan Kaçan da kısa hikayeler anlattı.

Programa Milli Eğitim Bakanı Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile İstanbul Valisi Vasip Şahin katıldı.

Yorumlar