Ömerli'deki jandarma komutanlığına bombalı araçla terör saldırısı

- Mardin Valiliği: - "Menfur saldırı sonucunda biri ağır olmak üzere beş vatandaşımız hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Saldırıda yoldan geçmekte olan tır şoförü olan H.İ.S. isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Patlamada karakol bitişiğindeki lojmanda oturan 11 askeri personel ve aileleri, cam kırıklarından dolayı hafif şekilde yaralanmışlardır"

Google Haberlere Abone ol
Ömerli'deki jandarma komutanlığına bombalı araçla terör saldırısı

MARDİN (AA) - Mardin'in Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, aralarında askerlerinde bulunduğu 16 kişi yaralandı.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 20.25 sıralarında Ömerli ilçe Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası Nizamiyesine, bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı yapıldığı belirtildi.

Saldırıda yoldan geçmekte olan tır şoförü Halil İbrahim Sevimli'nin (39) hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Menfur saldırı sonucunda biri ağır olmak üzere 5 vatandaşımız ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Patlamada karakol bitişiğindeki lojmanda oturan 11 askeri personel ve aileleri cam kırıklarından dolayı hafif şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız Mardin ve Ömerli Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir."

Patlamanın şiddetiyle karayolunda çukur oluşurken, Ömerli-Midyat karayolu da ulaşıma kapatıldı.

Bölgede teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon da devam ediyor.



Yorumlar