Ölümlü kazaları protesto etmek için karayolunu kapattılar

- Muğla'nın Milas ilçesinde meydana gelen ölümlü trafik kazalarını protesto eden bir grup, Milas-Söke karayolunu çift taraflı ulaşıma kapattı - Kilometrelerce kuyruk oluşmasına rağmen vatandaşlar, yetkililerle görüşene kadar, yaklaşık 4 saat boyunca yolu trafiğe kapalı tuttu

Google Haberlere Abone ol
Ölümlü kazaları protesto etmek için karayolunu kapattılar

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Milas ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen ve 30 yaşında bir kadının yaşamını yitirdiği trafik kazasından sonra toplanan bir grup vatandaş, Milas-Söke karayolunu yaklaşık 4 saat boyunca çift taraflı ulaşıma kapattı.

Milas ilçesine bağlı Bafa Mahallesi'nde sabah saatlerinde yolun karşısına geçmeye çalışan Ayşegül Eraslan (30), sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 23 BH 735 plakalı kamyonun çarpması sonucu ağır yaralandı. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesine kaldırılan Eraslan, burada yaşamını yitirdi.

Trafik kazasının ardından bölgede yaşayan vatandaşlar, Milas-Söke karayolu 35. kilometresini çift taraflı olarak ulaşıma kapadı. Burada toplananlar, karayoluna alternatif olacak mahalle içinden geçen yolları da araçlarıyla kapatarak, geçişe izin vermedi.

Aynı yerde daha önce de ölümlü kazaların meydana geldiğini belirten vatandaşlar, yol ile ilgili sıkıntılarını iletmek üzere Muğla Valisi Amir Çiçek'in bölgeye gelmesini istedi. Eylem nedeniyle yolun her iki tarafında yaklaşık 20 kilometre araç kuyruğu oluştu. Araçlarında mahsur kalan kişiler de eyleme destek verdi.

- Kaymakam Gürel ile cep telefonuyla görüştürdü

Milas Jandarma Komutanı Binbaşı Halit Çalmuk da bölgeye gelerek, vatandaşları yolu açmaları konusunda ikna etmeye çalıştı. Çalmuk, cep telefonuyla aradığı Milas Kaymakamı Fuat Gürel'i, eylemlerini sürdüren vatandaşlarla görüştürdü. Görüşmeyi yapan kişi, daha sonra toplanan kalabalığa Gürel'in, yolda kamulaştırma çalışmasının dün itibarıyla çözüldüğünü, bugün asfaltlama çalışmasının yapıldığını, yarın da kavşağın yapılacağını söylediğini aktardı.

İzinli olan Milas Kaymakamı Gürel'e vekalet eden Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan da bölgeye gelerek vatandaşların sorunlarını dinledi. Gödekmerdan, Muğla Valisi Amir Çiçek'in bir toplantıda olduğu için gelemediğini belirterek, kavşak sorununun yarın itibarıyla kesin olarak çözüleceğini bildirdi.

Bunun üzerine vatandaşlar, kavşakta düzenleme, hız denetimi ve refüjün daraltılması gibi taleplerini içeren dilekçe ile topladıkları imzaları Gödekmerdan'a teslim etti.

Yol, yaklaşık 4 saatin ardından ulaşıma yeniden açıldı.

Yorumlar