Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül:

- "Şu anda 4 Avrupa, 2 dünya ve 2016 Rio Olimpiyat şampiyonluğum var. Önümüzde yeni müsabakalar, yeni şampiyonalar olacak. Benim artık maddiyatla hiçbir işim kalmadı. Biz artık önümüzdeki müsabakalarda en iyi şekilde vatanımız, bayrağımız için hizmet etmeye devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül:


ANKARA (AA) - 2016 Rio Olimpiyatları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül, "Şu ana kadar 4 Avrupa, 2 dünya ve 2016 Rio Olimpiyat şampiyonluğum var. Önümüzde yeni müsabakalar, yeni şampiyonalar olacak. Vatanımız, bayrağımız için hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.

Milli güreşçi Taha Akgül, AK Parti Ankara İl Başkanlığına ziyaretinde yaptığı konuşmada, kendisine olan desteklerinden ötürü AK Parti Ankara İl Başkanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına teşekkür etti.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazandığını anımsatan Akgül, "Sadece kendim, olimpiyat şampiyonluğu ya da olimpiyat altın madalyası için de değil orada İstiklal Marşını dinletebilmek için mücadele ettim. Ülkemizin buna ihtiyacı vardı. Ülkemiz çok büyük bir ülke. Darbe girişimleri ile yıkılamayacak bir ülke. Ülkeme geçirdiği zor günlerin ardından altın madalya mutluluğu yaşattığım için çok mutluyum." dedi.

Akgül, olimpiyatlarda altın madalya kazandığı için mutlu olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkeme tek altın madalyayı kazandırmak bana nasip oldu. Ben güreşene kadar henüz altın madalya çıkmamış, İstiklal Marşımız henüz dinletilmemişti. Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor, 15 Temmuz sürecinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehitlerimiz oldu. Vatandaşlarımızın hepsinin morali bozuktu ve bizim sorumluluğumuz aslında biraz daha fazlaydı. Ülkemizin gücünü tüm dünyaya göstermemiz gerekiyordu ve olimpiyatlarda ben bu bilinçle güreştim."

Artık bayrağını dalgalandırmak için mücadele edeceğini söyleyen Akgül, "Şu anda 4 Avrupa, 2 dünya ve Rio Olimpiyat şampiyonluğum var. Önümüzde yeni müsabakalar, yeni şampiyonalar olacak. Artık maddiyatla hiçbir işim kalmadı. Önümüzdeki müsabakalarda en iyi şekilde vatanımız, bayrağımız için hizmet etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Akgül, konuşmasının ardından AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı'ya imzalı formasını armağan etti.


Yorumlar