Okumak için kuru fasulyecide çalışıyordu, şehadet getirdikten sonra hayatını kaybetti

- Burak Cantürk'ün çalıştığı kuru fasulyecinin sahibi Akbulut: - "Burak, hastaneye varamadan babasının kucağında şehadet getirdikten sonra hayatını kaybetti" - Oto yıkamacı Kader Sivri'nin çalışanı Muhcu: - "Patronum vatanı için şehit oldu" - Çengelköy'deki olaylar sırasında askerlerin rehin aldığı ve darp ettiği çaycı Yıldız: - "Bu vatanı üç beş tane çapulcuya mı vereceğiz!"

Google Haberlere Abone ol
Okumak için kuru fasulyecide çalışıyordu, şehadet getirdikten sonra hayatını kaybetti

İSTANBUL (AA) - HASAN HÜSEYİN KULAOĞLU - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başlattığı darbe girişimi sırasında Çengelköy'de hayatını kaybeden garson Burak Cantürk'ün çalıştığı kuru fasulyecinin sahibi Hümeyra Akbulut, "Burak, Balıkesir Üniversitesi İşletme Bölümü 2. sınıfta okuyordu. Benim liseden de arkadaşımdı. Yaklaşık 4 yıldır beraber çalışıyoruz. Burada 15 gün ve 3 ay tatillerde çalışıyordu. Burada kazandığı parayı eğitimine harcıyordu." dedi.

15 Temmuz akşamı darbe girişimi olduğu sırada Cantürk'ün yanında babasının ve kardeşinin olduğunu söyleyen Akbulut, "Olaylar büyüyünce babası ve kardeşiyle aracına binip buradan uzaklaşmaya çalışıyor. O sırada babası ve kardeşi araca binmiş ama kendisi kapıyı açmaya çalışırken askerler tarafından sırtından vuruldu. Daha sonra Ümraniye Medevia Hastanesi'ne götürmek istemişler ama daha hastaneye varamadan babasının kucağında şehadet getirdikten sonra hayatını kaybetti." diye konuştu.

- "Vatanı için şehit oldu"

Çengelköy'deki olaylar sırasında hayatı kaybeden oto yıkamacı Kader Sivri'nin çalışanı Yunus Muhcu, patronu Sivri'nin darbe girişimini duyar duymaz Çengelköy Karakolu'nun önüne gittiğini ifade etti. Muhcu, "Çengelköy'de askerler tarafından halk rehin alındı. Orada kargaşa oldu ve çok sayıda şehit verildi. Patronum Kader Bey de orada şehit oldu. 42 yaşındaydı. Evli ve iki çocuğu vardı. Vatanı için şehit oldu" ifadelerini kullandı.

- "Bu vatanı üç beş tane çapulcuya mı vereceğiz"

Çengelköy'deki olaylar sırasında askerlerin rehin aldığı ve darp ettiği çaycı Kenan Yıldız ise şunları anlattı:

"Darbe girişimi olduğu zaman ben çay ocağımda çalışıyordum. Reisimiz, herkesin vatanına sahip çıkmasını ve bunun için sokağa çıkmamız gerektiğini söyledi. Bunu duyduktan sonra çay ocağında durmam doğru değildi. Çay ocağında oturan bir arkadaşımla beraber Çengelköy Karakolu'nun önüne gittim. Bu sırada arkadaşım vuruldu. Şu anda yaralı ve hastanede tedavi görüyor. Ben ise arkadaşımın vurulmasından sonra kurşunların üzerine yürüdüm. Bu sırada bir asker sağ koluma, diğer asker sol koluma girerek beni esir aldı."

Daha sonra askerlerin kendisini Çengelköy'deki akaryakıt istasyonunun arka tarafına götürdüğünü anlatan Yıldız, şöyle konuştu: "Burada komutan tarafından bana dipçikle vuruldu, daha sonra yumrukla gözüme vurdular. Ben ise o sırada askerlere bağırdım. 'Bu nedir, neyin nesidir, neyin peşindesiniz" dedim. Askerler ise bana susmamı söyledi, ben ise 'Bu muameleyi görmektense beni asın' dedim. Burada askerlerden en çok dayağı yiyen ben oldum."

15 Temmuz darbe girişimi hakkında düşüncelerini paylaşan Yıldız; "Ne darbesi? Bu vatanı üç beş tane çapulcuya mı vereceğiz! Kim onlar ya? Ben bu vatan için görevimi yapmışım. Savaş olsa ben yine giderim. Vatanım için canımı veririm." dedi.

Yıldız, daha sonra polislerin, Çengelköy Karakolu'na operasyon yaptığını ve böylece darbeci askerlerin elinden kurtulduğunu belirtti.

Yorumlar