Okullarda ders zili hazırlığı

- Bağcılar Belediyesince, 2016-2017 eğitim ve öğretim sezonu hazırlıkları kapsamında tüm okullar köpüklü suyla yıkandı, boya ve banası yapıldı, okul önlerindeki kasisler yenilendi

Google Haberlere Abone ol
Okullarda ders zili hazırlığı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi ekipleri, 2016-2017 eğitim ve öğretim sezonu hazırlıkları kapsamında tüm okulları köpüklü suyla yıkadı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçedeki okullarda 2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi heyecanı yaşanıyor. Eğitim yuvaları, yeni sezonda öğretmen ve öğrencilere hizmet vermek üzere hazırlandı.

İlçedeki 104 okul güvenlik kameraları, projeksiyon sistemi ve bilgisayarlarla donatılarak güvenli bir ortam hazırlandı. Yaklaşık 180 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullardaki sınıflar, laboratuvarlar ve öğretmen odaları temizlik ekipleri tarafından köpüklü suyla temizlenerek ilaçlandı.

Ayrıca okulların yıpranan duvarlarının boya ve badana işleri de tamamlandı. Öğrencilerin daha güvenli bir şekilde gidip gelebilmeleri için okulların önündeki kasisler yenilendi. Güvenlik kameraları, projeksiyon sistemi ve bilgisayarlarla donatılan okullarda huzurlu ve sağlıklı bir ortam hazırlandı.

İlçedeki okullarda öğrencilerin teneffüs saatlerini ve boş vakitlerini daha iyi değerlendirmesi amacıyla kitap okuma ve fiziksel gelişimine yönelik bahçeler kuruluyor. Uygulama kapsamında ilkokulların bahçe zemin ve duvarları boyanarak değişik renklerle süsleniyor.

Bu eğitim ve öğretim döneminde de ekipler okulların kantinini hijyen denetiminden geçirecek. Ekipler, kantin görevlilerine bu konuda eğitim de verecek. Yine, Bağcılar Belediyesinin desteğiyle diş taramasından geçirilecek öğrencilere diş bakım seti dağıtılacak.

- Okullara kamera kuruldu

İlçenin üniversite şehri haline gelmesini amaçladıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, belediyenin görevi olmamasına rağmen eğitimle ilgili her türlü yatırımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çağırıcı, 1992'de 16 devlet okulunun bulunduğu ilçede şimdi 104'ü devlet, 89'u özel okul olmak üzere 193 okulun hizmet verdiğini kaydederek, "İlçemizde yaklaşık 180 bin öğrenci eğitim görüyor. Sözleşmeli öğretmenlerle birlikte 7 bin 500 kişilik bir öğretmen kadromuz var. İnşaatı devam eden 11 okulumuz var ve önümüzdeki yıl 7 okulun daha temelini atacağız." ifadelerini kullandı.

İlçedeki okulların temizliğinin yanında güvenli eğitim ortamı sunmak amacıyla MOBESE kameraları da kurduklarını dile getiren Çağırıcı, öğrencilerin 7 kapalı yüzme havuzundan ücretsiz yararlandığını anlattı.

Yorumlar