Okçulara, toplu taşıma araçlarında büyük ilgi

- Okçular Vakfı'nca düzenlenen Fetih Kupası öncesinde geleneksel ve modern okçu giysileriyle toplu taşıma araçlarında davetiye dağıtan okçular, yoğun ilgi gördü

Google Haberlere Abone ol
Okçulara, toplu taşıma araçlarında büyük ilgi

İSTANBUL (AA) - Okçular Vakfı'nca düzenlenen Fetih Kupası öncesinde geleneksel ve modern okçu giysileriyle toplu taşıma araçlarında davetiye dağıtan okçulara vatandaşlar ve turistler yoğun ilgi gösterdi.

Okçular Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Söğütlüçeşme-Büyükçekmece metrobüslerine, Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosuna, Mecidiyeköy-Avcılar İETT otobüsüne ve Eminönü- Kadıköy vapuruna binen okçular, seyahat edenlere Fetih Kupası davetiyelerini dağıttı.

Sohbet ettikleri okçulara merak ettikleri soruları yönelten yolcular, keyifli bir yolculuk geçirdi. Geleneksel kıyafetli yeniçeri ve okçular seyahat süresince hayranlıkla izlenirken, özçekimler de yapıldı. İstanbul'un cadde ve sokakları ile tarihi yerlerine de giden okçulara turistlerin ilgisi de büyük oldu. Okçularla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren turistler, geleneksel Türk okçuluğu hakkında sorular sordu.

Okçuluk sporuna dikkati çekmeyi ve bu geleneksel sporu sevdirmeyi amaçlayan aktivite 28 Mayıs'a kadar sürecek.

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek "Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Müsabakası", 26 Mayıs'ta başlayıp, 29 Mayıs'taki finallerin ardından sona erecek.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Okçular Vakfı tarafından düzenlenen müsabakaya 30 ülkeden dünyanın en iyi okçuları katılacak.


Yorumlar