Okan Üniversitesi Hastanesi açılış töreni

- Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Okan: - "Biz birlik olursak, demokrasiye önem verirsek her zaman için Türkiye büyüyecektir. Biz yatırımcılar da ülkemize, devletimize güvenerek bu tür yatırımları çoğaltacağız. Dolayısıyla hiçbir zaman geleceğe umudumuz eksilmeyecek"

Google Haberlere Abone ol
Okan Üniversitesi Hastanesi açılış töreni

İSTANBUL (AA) - Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, "Biz birlik olursak, demokrasiye önem verirsek her zaman için Türkiye büyüyecektir. Biz yatırımcılar da ülkemize, devletimize güvenerek bu tür yatırımları çoğaltacağız. Dolayısıyla hiçbir zaman geleceğe umudumuz eksilmeyecek." dedi.

Okan, Tuzla'da Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin açılış törenindeki konuşmasında, önceki yıllarda Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu açtıklarını anımsattı.

Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksinin bu fakültelerin ve meslek yüksekokulunun yanı sıra, ülkede sadece birkaç üniversitede bulunan Simülasyon Merkezi'ne de ev sahipliği yaptığını aktaran Okan, "85 öğrenci ile başladığımız ve bugün 25 bini aşkın öğrenciye ulaşan eğitim yolculuğumuzda Okan Üniversitesinin gücüyle kurduğumuz hastane, son teknoloji cihazlarla donatılmış olmasının yanı sıra, kendi alanında uzman kadrosuyla da ön plana çıkacak." diye konuştu.

Bekir Okan, 15 Temmuz'da Türkiye'nin büyük bir kalkışmayla karşılaştığını ve bunu başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Yıldırım'ın, güvenlik güçleriyle halkın önlediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Eğer önlenemeseydi belki de bu açılışı yapamayacaktık, belki de bu kürsüde konuşamayacaktık. Ancak biz birlik olursak, demokrasiye önem verirsek her zaman için Türkiye büyüyecektir. Biz yatırımcılar da ülkemize, devletimize güvenerek bu tür yatırımları çoğaltacağız. Dolayısıyla hiçbir zaman geleceğe umudumuz eksilmeyecek."

Rektör Prof. Dr. Şule Kut da insan için sağlığın her şeyin başı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Üniversite hastanemizin açılmasıyla, sağlığı geliştiren, hastalıklara şifa olan, derde derman olan bir hastanenin, aynı zamanda güzel bir tıp fakültesinin desteğiyle nasıl geliştiğini, nasıl ortaya çıktığını hep birlikte gördük. Bu süreçte bizimle birlikte çalışan çok değerli paydaşlarımız oldu. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve YÖK yetkilileri bize her adımımızda yardımcı oldular, bize güvendiler, biz de güvenlerini hiçbir zaman boşa çıkarmadık. Bu süreçte yanımızda olan kamu çalışanları ve kamu kurum ve kuruluşlarına özellikle teşekkür etmek istiyorum."

Yorumlar