"Öğretmenlerimizin emeklerinin gasbedilmesine fırsat tanımayacağız"

- MEB Müsteşarı Tekin: "15 Temmuz darbe sürecinden sonra emeklerimize yönelik itibar suikastına neden olan ve mesleğini terör örgülerinin hizmetine sunan, devletine ve milletine düşman olan kişileri ihraç ettik. Dolayısıyla, öğretmenlerimizin emeklerini kimsenin gasbetmesine fırsat tanımayacağız" - "Bir kötü örnek üzerinden yürütülen karalama kampanyasıyla öğretmenlerin emekleri heba ediliyor. İşte bu yüzden 1 milyonluk ailenin emeklerini heba etmeyi engellemek için yoğun çaba sarf ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Öğretmenlerimizin emeklerinin gasbedilmesine fırsat tanımayacağız"

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, 15 Temmuz darbe sürecinden sonra Bakanlığın emeklerine yönelik "itibar suikasti"ne neden olan, mesleğini terör örgütlerinin hizmetine sunan ve devletine, milletine düşman kişileri ihraç ettiklerini belirterek, "Dolayısıyla öğretmenlerimizin emeklerini kimsenin gasbetmesine fırsat tanımayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

MEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekin, 24 Kasım Öğretmeler Günü dolayısıyla 81 ilden davet edilen ve aralarında 15 Temmuz'da şehit olanların yakınları ile gazilerin de bulunduğu öğretmenlerle Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Programda konuşan Yusuf Tekin, yılda bir defa da olsa öğretmenlerle bir araya gelme imkanı bulduklarını, bir nevi "Öğretmenler Meclisi"ni topladıklarını kaydetti.

Tekin, program kapsamında Ankara'ya gelen öğretmenlerin bütün eğitimcileri temsil ettiğini, onların şahsında bütün öğretmenlere teşekkür etmek amacıyla kendilerini davet ettiklerini belirtti.

- "Yaptığımız şey, öğretmenlerimizin kutlu mücadelesinde yardımcı olmak"

Öğretmenliğin çok ulvi ve kutsal bir meslek olduğuna vurgu yapan Yusuf Tekin, Türkiye'de öğretmenlerle ilgili zaman zaman karalama kampanyası başlatıldığını ve bir kötü örnek üzerinden bütün eğitim sistemi ve bütün öğretmenlerin karalandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bir kötü örnek üzerinden yürütülen karalama kampanyasıyla öğretmenlerin emekleri heba ediliyor. İşte bu yüzden 1 milyonluk ailenin emeklerini heba etmeyi engellemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. 15 Temmuz darbe sürecinden sonra da emeklerimize yönelik itibar suikastına neden olan ve mesleğini terör örgütlerinin hizmetine sunan, devletine ve milletine düşman olan kişileri ihraç ettik. Dolayısıyla öğretmenlerimizin emeklerini kimsenin gasbetmesine fırsat tanımayacağız. Bu süreçte yaptığımız şey, öğretmenlerimizin onurunu, itibarını korumaktır ve bu kutlu mücadelede onlara yardımcı olmaktır."

Öğretmenler Günü programı kapsamında öğretmenlerle istişare etme fırsatı bulduklarını dile getiren Tekin, öğretmenlerden Bakanlığın fark edemediği ve sonuçlarını öngöremediği uygulamalar konusunda tespit ettikleri problemler ile görüş ve önerilerini paylaşmalarını isteyerek, öğretmenleri dinlemek ve kendileriyle planlamalarını istişare etmek istediklerini kaydetti.

Müsteşar Tekin, eğitimi ilgilendiren her konuyu öğretmenlerle tartışacak bir mekanizma kurduklarını belirterek, "2013 yılındaki yönetmelik değişikliğini internet ortamında öğretmenlerin görüşüne sunduk ve 15 bin civarında dönüş aldık. Dolayısıyla atacağımız her adımı, yönetişim kavramı doğrultusunda öğretmenlerle tartışarak, onlarla mutlaka istişare ederek atıyoruz. Dolayısıyla eksiklerimizi, hatalarımızı söyleyin hep birlikte düzeltelim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar