Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu'nda "veda" programı

- Bu yıl ilk mezunlarını veren okulda düzenlenen programa, Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı - Semiha Yıldırım: - "Diplomasını alan 225 çocuğumuzu gözlerinden öpüyor, anne ve babalarını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu'nda "veda" programı

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çekmeköy Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu'nda düzenlenen veda ve iftar programına katıldı.

Çekmeköy'deki okulda düzenlenen programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir kız öğrenci, şiir okuyarak Semiha Yıldırım'a teşekkür etti. Programda öğrenciler, tiyatro gösterisi düzenledi ve sevilen türküleri seslendirdi.

Semiha Yıldırım, Bakan Yılmaz ve veliler, öğrencilerin gösterilerini ilgiyle izledi. Daha sonra öğrenciler birlikte kep fırlattı.

Programda konuşan Semiha Yıldırım, özellikle ilköğretim çağındaki çocukların eğitimi ve onları geleceğe hazırlayan öğretmenlerinin gayretlerinin son derece mühim olduğunu söyledi.

Eğitimci olarak her zaman öz güvenli ve öğrenmenin bir sınırı olmadığını düşünen çocuklar yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Yıldırım, "Bugün dünya aslında büyük bir sınıf ve çocuklar o sınıfın en zeki ve değerli öğrencileridir. Bu yüzden ilkokul sınıf öğretmenleri, 7 yaşında da 70 yaşında da insanın hafızasında müstesna bir yere sahiptir. Öğrencilerinin hayatında daima özel bir yere sahip olacak siz değerli öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Diplomasını alan 225 çocuğumuzu gözlerinden öpüyor, anne ve babalarını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Yıldırım'a, üzerinde "Sayın Semiha Yıldırım, okulumuzdan ülkemizin semalarına serpilen çiçek tohumlarının düştüğü her yerde sevgi, saygı, kardeşlik ve barış yeşerteceğinden şüpheniz olmasın. İlk mezunlarımız anısına Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu ailesi" ibaresinin yazılı olduğu plaketi verdi.

Mezun öğrencilere, Semiha Yıldırım ve İsmet Yılmaz tarafından çeşitli hediyeler ve plaket verildi. Semiha Yıldırım, bazı öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Veda programında daha sonra iftar yemeğine geçildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın çocukları tarafından yaptırılan ve annelerinin ismi verilen Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu, 2012'de hizmete alınmıştı.

Yorumlar