Öğrencilere Hz. Peygamber anlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Özel Malatya Yeni Hamle Kolejinde öğrencilere “Peygamber Efendimiz Yüksek Şahsiyetti” konulu seminer verildi.9,10 ve 11. sınıfların öğrencilerinin...

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilere Hz. Peygamber anlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Özel Malatya Yeni Hamle Kolejinde öğrencilere “Peygamber Efendimiz Yüksek Şahsiyetti” konulu seminer verildi.

9,10 ve 11. sınıfların öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katıldığı seminerde, Hz. Peygamber’in hayatı, gerek peygamberlikten önce gerekse peygamberlikten sonra sahip olduğu şahsi özeliklerinden güvenilir ve emin oluşu anlatıldı. Seminerde Hz. Peygambere İslam dini tebliğ edilmeden önce bile hiç yalan söylememiş olması, hiç kimseyi incitmemiş olması, dürüstlüğünden kesinlikle taviz vermemiş olması, hakkın ve haklının olduğu yerden ayrılmaması, zalimin karşısında mazlumun yanında oluşu, olaylara adaletle müdahale etmesi önemli meziyetleri anlatıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yeni Hamle Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ahmet Polat Kaya, “Değerler eğitiminin amacı öğrencilerin sadece bilgilendirilmesi değil burada öğrendiklerini yaşam biçimi haline getirmesi ve davranış biçimi olmasıdır. Yoksa bu bilgiler kısa süre sonra unutulur ancak sizler bu bilgileri hayatınız boyunca yaşam tarzı haline getirirseniz öldükten sonrada örnek davranışlarınızla bıraktığınız eserlerle her zaman anılırsınız” diye konuştu.

Öğrencilerin büyük bir ilgiyle dinledikleri seminer örnek slaytlarla son buldu.

Yorumlar