Öğrencilerden "okula merhaba"

- Bağcılar'daki okullar, ilçe belediyesince düzenlenen "Okula Merhaba" programıyla 2016-2017 eğitim-öğretim sezonuna başladı

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerden "okula merhaba"
İSTANBUL (AA) - Bağcılar'daki okullar, ilçe belediyesince düzenlenen "Okula Merhaba" programıyla 2016-2017 eğitim-öğretim sezonuna başladı.Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nene Hatun İlkokulu’ndaki tören, 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı video gösterisiyle başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile 15 Temmuz Demokrasi Marşı okundu.Törende konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, oğlunu ortaokula kaydettiğini belirterek, iki evladının da üniversite eğitimine başladığını söyledi. İlçede 200 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ve bu rakamın birçok vilayetin nüfusundan fazla olduğunu vurgulayan Kaynarca, "Bağcılar'a yapılan eğitim hamlesi çok önemli. Okulların dış cephesi yapıldı. Spor salonları inşa ediliyor. Başkanımız Lokman Çağırıcı ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Yılmaz, idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da 2002'den itibaren ülkenin başta eğitim olmak üzere hemen her alanda geliştiğinin altını çizerek, bu gelişmeden Türkiye düşmanları ile içerideki hainlerin rahatsız olduklarını kaydetti. Milletin Suriyelilere ensar olmasından da rahatsızlık duyulduğunu vurgulayan Çağırıcı, "15 Temmuz’da bu ülkenin kalkınmasına ve geleceğine kurşun sıkmaya çalıştılar. Hainler işgal hareketine kalkıştılar. Ancak yüce Allah ile bu milleti hesaba katmadılar. 15 Temmuz bu ülkenin yeniden dirilişine vesile oldu. Bir daha 15 Temmuzlar yaşamak istemiyoruz. Okulların dış cephe kaplamasını yaptık, spor salonları inşa ettik ve temizliğini yaptık. Kapalı yüzme havuzları inşa ettik. İlçenin yeni okullara kavuşmasıyla eğitim kalitesi daha da artacak." ifadelerini kullandı.
- 6 bin öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtıldı
Programın ardından ders zili çalan öğrenciler, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini taşıyan sınıflarındaki yerlerini aldı. Programda ayrıca Kaynarca, Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ihtiyaç sahibi öğrencilere 6 bin okul çantası ile kırtasiye malzemesi dağıtırken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilen kitaplar da öğrencilere verildi.Minikler palyaçolar eşliğinde şişme oyun gruplarında bolca eğlenerek okulun ilk günü yaşadıkları heyecanı yendiler. Programa ayrıca İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı, 15 Temmuz şehidi Adil Büyükcengiz’in ablası Ayşegül Büyükcengiz’in yanı sıra öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar