Öğrencilerden işaret diliyle "Çanakkale Türküsü"

- Çanakkale Türküsü'nün işaret diliyle icra edileceği klip için Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı bazı yerlerde çekimler yapıldı - Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesince başlatılan projeye, yurt genelinde 20 okuldan yaklaşık 200 öğrenci destek veriyor

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerden işaret diliyle "Çanakkale Türküsü"

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Çan ilçesindeki İbrahim Bodur Anadolu Lisesinden öğretmen ve öğrencilerin de katılımıyla Çanakkale Türküsü'nün işaret diliyle icra edilmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında, Aynalı Çarşı, Çimenlik Kalesi ve Şehitler Abidesi gibi tarihi mekanlarda klip çekimi yapıldı.

İbrahim Bodur Anadolu Lisesinden bir grup öğretmen ile 11 öğrenci, "Ellerimiz Konuşuyor" projesi için il merkezine geldi. Çanakkale Türküsü'nün işaret diliyle söylenmesini içeren ve gelecek ay tamamlanacak proje çerçevesinde, Çanakkale Savaşları'nın geçtiği bazı yerlerde klip çekimleri gerçekleştirildi.

Projenin koordinatörlüğünü yürüten Almanca öğretmeni Elif Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinden 20 okuldan yaklaşık 200 öğrencinin kendilerine destek verdiğini söyledi.

Çalışmalarını yılbaşından bu yana "e-twinning portalı" aracılığıyla sürdürdüklerini belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Çalışmalarımızı sürekli internet ortamından paylaşıyoruz. Çocuklarımız okul tanıtımı ve görsel sözlükler hazırladı. Çanakkale Türküsü çekimi için geldik. Bu son etkinliğimiz. Projemizi ulusal çapta duyurmak istiyoruz. Bu projeye ilişkin fikir, 11'inci sınıf öğrencimiz Zeynep'ten çıktı. Kendisi işaret diliyle ilgileniyordu. Böyle bir projeyi yapmak istediğini söyleyince biz de kendisine ön ayak olduk."

Söz konusu projenin fikir sahibi Zeynep Yerli (16) ise işaret dilini 9'uncu sınıftayken birkaç arkadaşıyla öğrenmeye başladığını anlattı. Bir süre sonra işaret dili öğrenmeyi bıraktıklarını dile getiren Yerli, şunları kaydetti:

"Annem, internette bir şarkının işaret diliyle çevrilmesini görmüş. Onun tavsiyesiyle ben de işaret dilini öğrenmeye ve uygulamaya devam ettim. Yavaş yavaş olmaya başladı. Tek korkum, internete video koymaktı. İnternete video koymaya başladıktan sonra işitme engelli insanlardan mesaj almaya başlamak çok hoşuma gitti. Onlarla iletişim kurmak gerçekten çok güzel. Arkadaşlarımın da bu konuyla ilgili merakları vardı. Sonra bu projeyi hocalarımıza taşıdık. Hocalarımız da bize yardım etti ve böyle bir proje ortaya çıktı."

Yorumlar