Öğrenciler robotları yarıştırdı

­- Lise ve üniversite öğrencileri, Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde düzenlenen "Yıldırım Robot Yarışması"nda yaptıkları robotlarla yarıştı - Rektör Prof. Dr. Doğan: - "İnşallah ülkemiz her alanda olduğu gibi bilimsel gelişmelerde ve teknolojik buluşlarda da hızla ilerleyecek"

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler robotları yarıştırdı

ANKARA (AA) ­- Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde düzenlenen "Yıldırım Robot Yarışması"nda, lise ve üniversite öğrencileri kendi yaptıkları robotlarla yarıştı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesince düzenlenen "Yıldırım Robot Yarışması"na Türkiye'nin çeşitli illerinden lise ve üniversite öğrencileri katıldı. Öğrenciler üç kategoride gerçekleştirilen yarışmada, yazılımlarını kendi hazırladıkları robotlarla mücadele etti.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması konusunda üniversite olarak her imkanı seferber ettiklerini belirtti.

Yetişmiş insan gücünün ve Ar-Ge'nin önemine işaret eden Doğan, "Üniversite olarak Ar-Ge faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Aslında bu tür yarışmalar da bir Ar-Ge çalışmasıdır. Bu konularda yetenekli olan öğrencilerin önünü açıyorsunuz, gelecekleriyle ilgili yönlendirme konusunda katkı veriyorsunuz. İnşallah ülkemiz her alanda olduğu gibi bilimsel gelişmelerde ve teknolojik buluşlarda da hızla ilerleyecek." dedi.

Yarışmanın Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Arif Ankaralı ise bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri etkinliğe yoğun katılım olmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz kendi yazılımları ve seçtikleri dizaynlarını getirerek burada sergilediler. Yetenekli gençler yetiştirebilmemiz için bu tür organizasyonların önemli olduğunu düşünüyoruz. Günümüz dünyasında yazılıma hakim olan ülkeler, dünyaya da hakim oluyor. Biz bu konuda bir farkındalık oluşturmak ve uygulamak istedik. Yarışmada yaklaşık 87 robot yarıştı ve bunlar basit de olsa öğrencilerimizin kendi yazılımları ve kendi emekleri. İleride daha iyilerini yapacaklarına eminim."

Etkinlik sonunda robotlarıyla dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yorumlar