Öğrenciler Orgeneral Eşref Bitlis'i andı

- Eşref Bitlis Ortaokulu öğrencileri, 17 Şubat 1993'te uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bitlis'i mezarı başında andı

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler Orgeneral Eşref Bitlis'i andı

ANKARA (AA) - Eşref Bitlis Ortaokulu öğrencileri, 17 Şubat 1993'te uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'i mezarı başında andı.

Eşref Bitlis Ortaokulu'ndan yaklaşık 200 öğrenci ve öğretmenleri, 17 Şubat 1993'te Güvercinlik'teki askeri üsten Diyarbakır'a gitmek üzere havalandıktan sonra uçağının Yenimahalle Posta İşletme Merkezi bahçesine düşmesi sonucu yaşamını yitiren Orgeneral Bitlis için Cebeci Askeri Şehitliği'ndeki kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve duaların edildiği törende öğrenciler Bitlis'in mezarına karanfil bıraktı.

Törene askeri erkanın yanı sıra Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis de katıldı. Bitlis, öğrencilere anma töreni düzenledikleri için teşekkür ederek "Sizler bu vatan için canını veren insanları unutmadıkça inanın sizlerin de çocuklarınız unutmayacak. Bu vatanda sonuna kadar bağımsız bir şekilde hep birlikte yaşayacağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. İyi ki de bundan sonra olacaksınız." dedi.

Okul Müdürü Nurullah Yılmaz ise öğrencilerde tarih bilinci oluşturmak istediklerini belirterek şunları söyledi:

"Çocuklarımızın Eşref Bitlis'in kim olduğunu öğrenmelerini istiyoruz. Vatan için canını vermiş tüm şehitlerimizi anarak onlara karşı vefa borcumuzu yerine getirmek ve tarih şuurunu öğrencilerimizde oluşturmayı amaçlıyoruz. Şehitlerimizin başında dua etmeyi kendimize borç biliyoruz ve çocuklarımızı buna alıştırıyoruz."

Yorumlar