Öğrenciler 'O Ses Cizre'de yarıştı

- Şırnak'ın PKK'lı teröristlerden temizlenen Cizre ilçesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ortaokul ve liseler arası, "O Ses Cizre" yarışmasına katılan öğrencilerin sahne performansı büyük beğeni topladı - Merkezin müdürü Işık: - "Bölgemizde yaşanan sorunlardan çocuklarımızı kısmen de olsa uzak tutmak adına öğrenciler, verilen ses eğitimi ile canlı performanslarını halka açık bir şekilde sergilemeye çalıştı" - Yarışmada dereceye giren öğrencilerden Fatih: - "Yaşadığımız sıkıntılı dönemden sonra bu yarışma sayesinde büyük moral kazandık"

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler 'O Ses Cizre'de yarıştı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın PKK'lı teröristlerden arındırılan Cizre ilçesinde öğrenciler arasında "O Ses Cizre" yarışması düzenlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet mensuplarınca gerçekleştirilen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonunun başarıyla tamamlandığı Cizre'de, Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Cizre Metin Bostancıoğlu İlkokulu ve Ortaokulu Konferans Salonu'nda ortaokul ve liseler arasında gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrencilerin performansı büyük beğeni topladı.

Yarışmada yeteneklerini sergileyen 30 öğrenci, ilk kez sahnede şarkı söylemenin heyecanını yaşadı.

Yarışmada jüri üyelerince yapılan değerlendirme sonucu, Vali Kamil Acun Ortaokulu Öğrencisi Ferhat Cancı birinci, İsmail Ebul-İz 8. sınıf öğrencisi Halil Fışkın ikinci, Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Cizre Fatih üçüncü oldu.

Yarışmanın birincisi dizüstü bilgisayar, ikincisi tablet, üçüncüsü saat ile ödüllendirildi.

- "Bu yarışma sayesinde büyük moral kazandık"

Yarışmada birinci seçilmenin mutluluğunu yaşayan Cancı, yaptığı açıklamada, Cizre’de güzel seslerin olduğunu bildiğini, sesi konusunda da kendisine güvendiğini söyledi.

Cancı, yarışmayı kazanacağına inandığını vurgulayarak, yarışmaya katılan tüm arkadaşlarını kutladığını belirtti.

Cizre’de terör olaylarından etkilenen çocuklara yönelik yapılan bu organizasyonun herkese büyük mutluluk yaşattığını ifade eden Cancı, bir nebze de olsa yaşanan olayları unutup, rahatladıklarını aktardı.

Cancı, yarışmaya katılması konusunda kendisine destek olan öğretmenlerine, ailesine ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Yarışmada ikinci seçilen Fışkın da hem yarışmacıların hem de kendilerini desteklemeye gelen arkadaşlarının keyifli bir gün geçirdiğini anlattı.

Fışkın, bu tür organizasyonların sosyal aktivitelere daha çok katılmalarına ve yeteneklerini ortaya koymalarına vesile olduğunu belirtti.

Yarışmanın üçüncüsü Fatih de, Cizre’de bu tür organizasyonların düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Yaşadığımız sıkıntılı dönemden sonra bu yarışma sayesinde büyük moral kazandık" diyen Fatih, yeteneklerini sergileme fırsatı bulduklarını sözlerine ekledi.

- "Öğrencileri sıkıntılı ortamdan uzaklaştırmak istedik"

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Agit Işık, bölgede yaşanan olaylar nedeniyle herkes gibi öğrencilerin de sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyledi.

Işık, sıkıntılı ortamdan öğrencileri uzak tutmak için bir sosyal aktivite düzenlemeye karar verdiklerini kaydederek, bu kapsamda tüm okullara bir yazı göndererek, ses yarışmasının duyurusunu yaptıklarını anlattı.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilere müzik öğretmenlerinin danışmanlığı eşliğinde ses eğitimi verildiğini aktaran Işık, "Bölgemizde yaşanan sorunlardan çocuklarımızı kısmen de olsa uzak tutmak adına öğrenciler, verilen ses eğitimi ile canlı performanslarını halka açık bir şekilde sergilemeye çalıştı. Bu çocuklarımızın akademik başarısını ne kadar önemsiyorsak bunun yanı sıra kültürel aktivitelerin de olması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Yorumlar