Oğlunu teröre kurban veren aileden PKK'ya tepki

- Şırnak'ın İdil ilçesinde 15 yaşındaki oğulları Ali'nin terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan 20 gün sonra cenazesini aldıklarını belirten Yıldız ailesi, PKK'ya tepkilerini dile getirdi - Baba Cangir Yıldız: - "Oğlum medrese öğrencisiydi, imam hatip öğrencisiydi, Kur'an okuyordu. PKK'lılar oğlumu alıp götürdüler, öldürttüler" - Anne Zeynep Yıldız: - "Bırakmadılar oğlum okusun. Oğlumu bilerek ölüme götürdüler. Allah hakkımızı onlarda bırakmasın"

Google Haberlere Abone ol
Oğlunu teröre kurban veren aileden PKK'ya tepki

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde imam hatip lisesinde okuyan 15 yaşındaki oğulları Ali Yıldız'ın, terör örgütü PKK üyelerince kaçırıldıktan 20 gün sonra ölüm haberini aldıklarını belirten aile PKK'ya tepki gösterdi.

Baba Cangir Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Şubat'ta oğlu Ali'nin PKK'lı teröristlerce kaçırıldığını, yaklaşık 20 gün sonra da cenazesinin geldiğini söyledi.

İdil'de teröristlerce çukurların kazıldığı ve barikatların kurulduğunu belirten Yıldız, PKK üyelerinin ilçedeki operasyon öncesinde 14-18 yaşlarındaki çocukları kaçırarak çukur ve barikatların arkasında "canlı kalkan" olarak kullandığını dile getirdi.

- "Oğlumu öldürttüler"

Terör örgütü PKK'nın çocuklar üzerinden kanlı bir siyaset yürüttüğüne işaret eden Yıldız, "Oğlum medrese öğrencisiydi, imam hatip öğrencisiydi, Kur'an okuyordu. PKK'lılar oğlumu alıp götürdüler, öldürttüler. PKK, kamuoyuna 'Devlet, sivilleri öldürüyor' propagandası yapmak için çocukların ölümüne sebep oldu." dedi.

Oğlunu teröristlerin elinden kurtarmak için eşiyle defalarca çukur ve barikatların bulunduğu Turgut Özal Mahallesi'ne gittiğini anlatan Yıldız, "Defalarca oğlumu almak için gittik, vermediler. Oğlum ağlıyordu, bize doğru koşuyordu, bırakmıyorlardı." ifadelerini kullandı.

"PKK'lı teröristlerin Kürtlükle alakası yok. Halkın evine tonlarca ağırlıkta mayın döşediler. Evleri yakıp, yıktılar. Devletin hiçbir suçu, günahı yok. Bunlar (teröristler) 'Biz sizin için bunu yapıyoruz.' dediler. Bunlar Kürtlerin temsilcisi olamazlar. Siz, Kürtlere zarar vermekten başka ne yaptınız?" diyen Yıldız, süreci bizzat takip ettiklerini bildirdi.

Yıldız, HDP'lilerin taziyesini de kabul etmediğini kaydetti.

Vatandaşlara çocuklarına sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulunan Cangir Yıldız, "Kimse bu oyuna gelmesin, onlara inanmasın. Bu, dış ülkelerin bir oyunudur. Bunlar Kürtler için zerre kadar bir şey yapmadı, yapamazlar." diye konuştu.

- "Allah hakkımızı bırakmasın"

Yaşadığı acıyı Kürtçe anlatan anne Zeynep Yıldız (44) da İmam Hatip Lisesinde okuyan oğlunu büyük umutlarla büyüttüğünü söyledi.

Oğlunun okumayı çok sevdiğini vurgulayan anne Yıldız, şöyle devam etti:

"Oğlumun bu olaylarla alakası yoktu. Oğlumun öldürülmesi için onu bilerek ve seçerek götürdüler. Oğlumu almaya gittiğimde 'Oğlunu sana vermeyeceğiz.' dediler. Ben de ağladım, oğlum da ağladı. Bir defasında bana uzaktan gösterdiler oğlumu. Bu işler onun gönlünde yoktu. Bırakmadılar oğlum okusun. Oğlumu bilerek ölüme götürdüler. Allah hakkımızı onlarda bırakmasın. Bunların İslam ile alakaları yok. Ne hakları vardı buna."

Yorumlar